Mollema získal v dresu Trek - Segafredo už deset profesionálních vítězství. Kormě Lombardie ovládl i etapu Tour de France a Clasicu San Sebastian. Nizozemský vrchař je specialistou na třítýdenní závody a kopcovité klasiky.

"Prodloužit s Trek - Segafredo pro mě bylo prioritou číslo jedna. Naštěstí to tak měl i tým. Cítím hodně důvěry od týmu a našich sponzorů. Dosáhli jsme skvělých věcí během posledních let, ale pořád mám velké ambice, stejně jako tým. Jsme si jistý, že se tu ještě můžu vyvíjet a zlepšovat. a jsem si jistý, že až se závody vrátí, budeme opět úspěšní," říká sám Mollema. 

Podle Lucy Guercileny, ředitele týmu Trek - Segafredo, je Mollema základním stavebním kamenem sestavy. "Bauke je pilířem Trek - Segafredo. Spolehlivě přináší solidní výsledky a vítězství v Lombardii bylo třešničkou na dortu. Baukeho styl závodění odpovídá týmovému duchu, neustále bojuje. To je jeden z důvodů, proč ho chceme i pro další roky. Aby vítězil a byl vzorem pro naše mladé jezdce. Bauke je vlajkovou lodí našeho celku a jsme hrdí, že bude reprezentovat náš tým v blízké budoucnosti."

V nadcházející odložené sezóně se Mollema zaměří na celkové pořadí Tour de France, kde bude lídrem společně s Richiem Portem a na etapy španělské Vuelty.