Movistar vyměnil dodavatele oblečení. Společnost LaPassione byla nahrazena firmou Gobik, která tak přešla od UAE Emirates ke španělskému World týmu.

Modrá typická pro Movistar zůstala, ale v trošku jiném odstínu a v kombinaci se světlejší kolem krku a v zakončení rukávů. Logo titulárního partnera zbělalo a kraťasy změnily barvu z modré na černou.

Movistar dosáhl v uplynulém roce průměrných výsledků. Podle UCI bodů mu patří 11. místo. Z 19 vítězství pochází pouze jedno z kategorie World a to etapa Carlose Verony při Critériu du Dauphiné. Větší hodnotu má vítězství Enrica Mase na Giro dell´Emilia (1.Pro) a především celkové 2. místo téhož závodníka na domácí Grand Tour La Vueltě. 

Vedení doplnilo tým na třech pozicích. Jednak z UAE přišel kolumbijský sprinter Fernando Gaviria, dále velmi dobrý vrchař, který se prosazuje zvláště v kratších náročnějších etapácích Portugalec Ruben Guerreiro, přestupující z EF Education, a konečně angažováním 19letého Španěla Ivána Romea z týmu Hagens Berman Axeon nezapomněli na budoucnost.

Když se Romeo narodil, závodil už druhým rokem Alejandro Valverde za Kelme-Costa Blanca. V roce 2005 přestoupil do týmu, jehož titulárním sponzorem se od roku 2011 stal Movistar. Valverde, kterému bude v dubnu 43 let, dosáhl v průběhu své kariéry tolika úspěchů, že jen jejich prostý výčet zabere spoustu místa. Zkusme jen ty nejvýznamnější.

Vyhrál španělskou Vueltu (2009), kde byl ještě třikrát 2. a dvakrát 3., při Tour de France i Giro d´Italia dosáhl nejlépe na 3. místo, z 32 absolvovaných Grand Tours vytěžil 16 vítězných etap. Z menších etapáků získal 2x Dauphiné a 3x Katalánsko. Byl vynikající i v jednorázových závodech, o čemž svědčí 2x vyhraný San Sebastian, 4x Lutych a 5x Valonský šíp. Svou úžasnou kariéru korunoval v roce 2018 titulem mistra světa.  

Odchází, jak se na největší šampiony sluší, v podstatě na vrcholu. Ještě v posledním roce své cyklistické kariéry se dokázal umístit na Giru na 11. a na Vueltě na 13. místě, tři sezónní vítězství uzavřely jeho celkový účet na hodnotě 133, na Valonském šípu dojel 2. na Lutychu 7. a ze čtyř podzimních italských klasik si odnesl 2., 4., 3. a z nejvýznamnější Lombardie 6. místo!

Movistar tak v inovovaném dresu vstupuje z jistého úhlu pohledu do nové éry: bez Alejandra Valverdeho. Žezlo krále přebírá korunní princ Enric Mas.