V Nizozemsku nedopustil Mathieu Van der Poel překvapení a zvítězil o 0:36 min. před Larsem Van der Haarem. Třetí skončil Joris Nieuwenhuis, 23-letý silničář ze soupisky Sunwebu. Čtvrtý dokončil Korne Van Kessel, který letos přestoupil z cyklokrosového Telenetu do silničářského Circus-Wanty Gobert. A pátý dojel Stan Godrie, kterého jsme letos mohli vidět dvakrát na českých tratích: 4. v Uničově.

Mezi "holkama" to bylo takové malé mistrovství světa. První protnula pásku Alvarado z týmu Alpecin-Fenix, před Worst a Brand. Marianne Vos skončila "až" pátá.

V Belgii se radoval nejlepší ze tří bratrů Laurens Sweeck, který o 0:30 min. porazil nováčka mezi elitou Eli Iserbyta. Třetí dojel druhý muž světového žebříčku Toon Aerts. Wout Van Aert z Jumba nemluvil - s ohledem na dlouhou rekonvalescenci po pádu z Tour de France - do větru, když říkal, že na bednu to asi nebude: dokončil na 5. místě 0:48 min. za vítězem.

V ženách nenašla přemožitelku dlouhodobě nejlepší belgická krosařka Sanne Cant. V juniorech si nenechal vzít titul skoro už slavný syn slavného otce: Thibaut Nys.

Ve Francii si trikot domácího mistra po závodě oblékl Clément Venturini, silničář ze stáje AG2R La Mondiale. "Veterán" Steve Chainel (o pět let mladší od našeho mistra) dojel až sedmý. U23 ovládl Antoin Benoist, čerstvá posila Alpecin-Fenix. Porazil tak evropského šampióna Crispina, který u nás ve Slaném dojel až 12.

Britský titul získal favorit favoritů 21-letý Thomas Pidcock, který porazil druhého, 19-letého nováčka Alpecin-Fenix, Bena Tulleta o více jak minutu. Už 5. v pořadí dostal víc jak pět minut. Mezi ženami se prosadila zatím nepříliš známá 19-letá Harriet Harnden.

Ve Švýcarsku zvítězil Lars Forster. U nás dobře známý Simon Zahner dokončil šestý. Ve třiadvacítkách zdolal Kevin Kuhn Lorise Rouillera, taktéž nováčka v Alpecin-Fenix.

V Německu byl jediný favorit a ten se také prosadil: Marcel Meisen, další borec z Alpecin-Fenix. V ženách zvítězila 35-letá Elisabeth Brandau.

V Itálii se v hlavní kategorii nenechala nikým zaskočit aktuální domácí cyklokrosová jednička 22-letý Jacob Dorigoni, což byl třeba na italské C2 15. prosince jediný borec, kterému podlehl Michael Boroš.

Teď tedy dva světové poháry: 19. ledna ve francouzském Nommay a 26. ledna v holandském Hoogerheide a pak už 1.- 2. února mistrovství světa ve švýcarském Dubendorfu.