Co se týče komponentových sad, naprostá většina týmů osadila rámy sadou Shimano Dura-Ace. Jumbo-Visma, Movistar a Trek-Segafredo se přiklonily k sadě SRAM Red eTap AXS a pouze jediný AG2R Citroën dal přednost Campagnolo Super Record EPS.

Vybavení vypletenými sety kol je již rozmanitější, i když ne tak, jako vybavení rámy. Zatímco u rámů se vyskytuje u 18 týmů 16 značek, u kol je jich 11. Nejvíc se prosadilo Shimano, které budou používat Groupama-FDJ, Ineos, Intermarché, Alpecin-Deceuninck a DSM. Tým Intermarché uvádí ve své výbavě kromě Shimana i ráfky Vision, které budou jezdit i v Bahrainu a EF Education.

Dvě značky bude možno sledovat vždy u dvou týmů. Corima bude na bicyklech Astany a Cofidisu, a Roval logicky u Bora-hansgrohe a Soudal-Quick Step, které sedlají rámy Specialized.

V AG2R k sadě Campagnolo přidali i kola stejné značky, Arkéa Samsic vybavila Bianchi ráfky Black Inc, Jumbo-Visma na Cervéla namontovalo Reserve. Movistar na Canyony kola značky Zipp, Jayco AlUla Cadexy, Trek-Segafredo kola Bontrager a UAE Emirates značku Enve.

Bicykl v barevné úpravě pro aktuálního lotyšského šampiona Emilse Liepinše

Do nejvyšší divize pro rok 2023 se prosadilo osm značek sedel. Hned šest týmů dalo přednost Prologu: Astana, Bahrain, EF Education, Groupama-FDJ, Intermarché a UAE. Čtyřikrát se prosadil Fizik: AG2R, Ineos, Jumbo a Movistar. Jen o jeden tým méně si bude užívat sedla Selle Italia: Cofidis, Arkéa a Alpecin. Specialized vybaví Boru a Soudal-Quick Step. Jayco k ráfkům přidává i sedla značky Cadex, stejně tak na kolech Treku bude Bontrager a DSM zvolilo značku PRO.

V dalších doplňcích, tedy řídítkách, představcích, případně sedlovkách, panuje opět značná rozmanitost. Tři týmy, Bahrain, Cofidis a EF, budou vozit FSA a Vision, Vision bude vidět i na kolech Cervélo Jumbo-Visma. Bora a Soudal-Quick Step volí opět stejnou výbavu v podobě Pro a Specialized.

Hodně týmů kombinuje značku rámů, resp. výpletů se stejnou značkou doplňků: AG2R tedy BMC, Astana Wilier, Groupama-FDJ Lapierre, Intermarché Cube, Arkéa Bianchi, Alpecin a Movistar Canyon, přičemž Alpecin k tomu doplňuje i Selle Italia. Jayco k rámům taktéž volí Giant, Trek Bontrager a UAE Colnago. Ineos dalo přednost dodavateli MOST a DSM Syncros.

Jay Vine během vítězné časovky na australském šampionátu

Ze značek computerů najdeme na řídítkách World týmů pouze čtyři. Z toho devětkrát Wahoo a sedmkrát Garmin. Pouze Intermarché volí Bryton a Arkéa TBC.

Co se týče dresů, téměř co tým, to jiný výrobce. Výjimkou je Alé, oblékající Bahrain, Groupama-FDJ a Jayco. Pro nás je určitě zajímavé, že Alpecin pokračuje ve spolupráci s českou firmou Kalas.