Mezinárodní cyklistická unie stále nezavedla samostatný závod žen U23, takže o duhový trikot se jelo ve stínu boje o elitní titul a získala ho Maďarka Blanka Vas. Kvasničková navázala na sedmé místo z časovky třináctou příčkou v silničním závodě, má tedy nejlepší výsledky z českých reprezentantů na silnici (v závodě s hromadným startem byl lepší jen dvanáctý junior Kryštof Král). „Byl to obrovský rozdíl. Strašně těžký závod. Nikdy jsem v kariéře nezažila nic podobného,“ hodnotila vystoupení v hromadném závodě Eliška Kvasničková, která byla v osmnácti vůbec nejmladší ženou v pelotonu.

„Zkusila jsem nastoupit třináct kilometrů po startu. Větrala jsem se na špici asi tři kilometry, ale nikdo se mnou nechtěl jet. Pak se začalo nastupovat a všechny holky mě přeletěly. Nějak jsem se v balíku udržela, než se najelo do kopce, kde jsem odpadla. Aby toho nebylo málo, tak ve skupince, kde jsem se držela, jedna holka přímo před mým kolem spadla a skupina mi ujela,“ popsala složitý úvod náročného závodu.

Sedmé místo Elišky Kvasničkové v časovce U23 je nejlepším českým výsledkem na silnici. 

„Dokázala jsem se do skupiny vrátit, a dokonce jsme dojely hlavní balík, což se podařilo těsně před nájezdem na okruhy. Ale nestihla jsem se dostat dopředu, takže pro mě byl závod utrpením,“ přiznala Kvasničková.

Ve stejné skupině dokončila také šestapadesátá Tereza Neumanová. Rychlé klasikářce a sprinterce měl profil závodu vyhovovat, ale v extrémně těžkém průběhu nemohla konkurovat nejlepším, což sama uznala. „Neměla jsem síly, abych se udržela v první skupině. Je třeba brát jako realitu, že jsou ty závodnice o třídu jinde. Tam se musím ještě propracovat,“ krčila smířlivě rameny trojnásobná mistryně republiky. 

„Snažila jsem se najet v co nejlepší pozici na okruhy a stálo mě hodně sil, abych se pohybovala na správných pozicích. Chtěla jsem pak ještě zaspurtovat o lepší výsledek, ale v posledním kopci už jsem měla křeče. Každopádně výsledek beru jako povzbuzení do další fáze sezony, protože na mistrovství světa jedou jen nejlepší holky a já zatím i s ohledem na týmové povinnosti neměla tu sezonu ideální,“ dodala Neumanová.