Tuto elitní šestici hlavních favoritů tvoří Marc Hirschi (Švýc./ bronz v závodě jednotlivců do 23 let), Lisa Kleinová (Něm./bronz v časovce do 23 let), Søren Waerenskjold (Nor./ stříbro v silničním závodě juniorů), Lorena Wiebesová (Niz./ zlato v silničním závodě juniorek), Elena Pirroneová (It./ zlato v časovce juniorek)  a držitelka dvou medailí Letizia Paternosterová (It./ bronz v silničním závodě juniorek, stříbro v časovce juniorek).

Vloni třetí Švýcar Marc Hirschi letos u nás vyhrál i královskou etapu Závodu míru U23

Na domácí půdě byli před rokem nejúspěšnější dánští cyklisté, kteří získali čtyři zlaté, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili. Ovšem na Moravě své úspěchy obhajovat nebudou. Ve startovních listinách jsou přihlášeny pouze tři dánské juniorky...

Pochopitelně také uvidíme mnoho tváří ze tří prestižních etapových závodů, které se konaly na našich silnicích v tomto roce, ze Závodu míru juniorů a Závodu míru U23 a Gracie Orlová.

Také celkový vítěz ZMU23 Slovinec Tadej Pogačar je mezi přihlášenými k evropskému šampionátu


Mladičká Ruska Maria Novolodskaja obsadila při Gracii třetí místo v celkové klasifikaci, i ona bude patřit mezi favoritky šampionátu

Do bojů v časovkách v Brně a závodů s hromadným startem ve Zlíně zasáhnou cyklisté ze 38 zemí. Trenér českých cyklistů Tomáš Konečný přihlásil celkem 41 závodníků po deseti jezdcích do kategorií mužů a žen do 23 let a juniorů a 11 juniorek. Definitivní nominaci upřesnění v příštím týdnu.

Mezi velké favority juniorských závodů určitě patří Belgičan Remco Evenepoel,vítěz Závodu míru juniorů

Foto Josef Vaishar/cycling.photography