Začínal na vrcholu stoupání Gnadenwald, které bude důležité pro vývoj závodu, prootže je to nejtěžší výjezd, ale je ještě daleko před cílem. Poté se rozjížděl za motorkou v nájezdu do Innsbrucku.

A ve stoupání na okruhu jel opravdu ostře, mezi 330 a 350 watty. Na trénink vyrazil s bratrem Mathiasem a tátou, který kluky rozjížděl na motorce. Mathias je ještě kadet, ale bráchovi visel překvapivě dlouho.

Karel je odhodlán jít do souboje o světový juniorský titul opravdu naplno. Zatímco on, jako špičkový vrchař, chce udělat rozdíl ve stoupáních, soupeři na něj budou útočit po rovinách, jak sám předpokládá. „Týmy, které vědí, že v kopcích nejsou nejlepší budou útočit kdekoliv jinde. I Remco Evenepoel bude na mě útočit na rovině, protože v kopcích jsem ho už porazil," je si Vacek vědom nebezpečí ze všech stran. Sám favorizuje, kromě Evenepoela, především italský národní tým.

Podívejte se na několik momentek z tréninku na trati v Innsbrucku od Josefa Vaishara:

loading...

Úterý a středa byly v Innsbrucku opravdu chladné, ale ve čtvrtek se má oteplit a odpoledne pojedou junioři v příznivých klimatických podmínkách.

Z pohledu českého fanouška to snad bude závod hodně zajímavý.

Foto Josef Vaishar/Cycling.Photography