Závodem na Slovensku pokračoval seriál Visegrad 4, do kterého Adam Ťoupalík nastoupil v dresu průběžně vedoucího jezdce po sobotním maďarském vítězství. Peloton jel na okruzích se startem i cílem v obci Nová Baňa s celkovou délkou 144,8 km.

Po startu se začalo hodně závodit a následně se oddělila skupina závodníků, kde měl Elkov Kasper zastoupení pouze v podobě Adama Ťoupalíka a Michaela Boroše. Ve skupině se stále nastupovalo, ale jezdci se snažili i o spolupráci, takže tato skupina dojela až na závěrečné okruhy v Nové Bani a zbytek startovního pole měl takovou ztrátu, že nebyl rozhodčími do posledních okruhů vpuštěn.

Na závěrečných 12ti kilometrových okruzích, které se jely celkem tři, se znovu začalo nastupovat a skupina se začala redukovat. V posledním kolem poté přišel útok Michaela Boroše. Ten odjel přes vrchol stoupání společně s Piotrem Brozynou. K nim se následně přidal i Adam Ťoupalík a Maciej Paterski.

"V posledních kilometrech se nám nepodařilo nikomu nastoupit, a tak to v cíli bylo dva na dva. Domluvili jsem se, že půjdeme do spurtu společně, ale oba Poláci dnes byli nad naše síly. I tak jsme ale s výsledkem spokojení,“ zhodnotil druhé vystoupení v závodě V4 Adam Ťoupalík, který na Slovensku dokončil na čtvrtém místě a jako nejlepší Čech a třetí v etapě skončil Michael Boroš. 

Nejlepším Polákem byl vyhlášen Maciej Paterski z Vosteru, nejlepším Slovákem Matúš Štoček z ATT Investments. Nejlepší maďarský závodník nebyl vyhlášen. Do žlutého dresu před polskou částí V4, která se pojede za dva týdny, se oblékl Maciej Paterski. Vyhodnocení celého seriálu proběhne po závěrečném podniku V4 v Brně 23. 7. 2023.