Tento závod se bude konat 8. září 2024 v centru města na Masarykově náměstí a Alois bude startovat v kategorii ELITE od 16.30 hodin. Konkurence bude opět vysoká – svou účast přislíbili také závodníci ze Elkov Kasper, Sparta Praha, ATT Investments, Integray L27 Cycling Team a ACS Development.

Sedminásobný vítěz Velké ceny HK Alois Kaňkovský, který letos oslavil 41 let, zajede tento závod v metropoli Královéhradeckého kraje, odkud pochází i jeho bývalý tým. Elkov Kasper je v současnosti považován za nejúspěšnější český cyklistický tým, který se pravidelně účastní závodů světového formátu po celé Evropě. „Rád bych všechny pozval na své oblíbené kritérium v Hradci Králové, kde bych opět rád nasál závodní atmosféru a prohnal mladým závodníkům pérka,“ uvádí Alois. 

Alois_2.jpg

Alois začal svou kariéru v týmu ASC Dukla Praha, kde závodil do roku 2014. Poté přestoupil do Whirlpool Author (nyní Elkov Kasper), ve kterém zůstal až do konce své kariéry.  Na výsluní se dostal v roce 2007, kdy se stal jako první mistrem světa na dráze v omniu v Palma de Mallorca. V roce 2013 se pak stal celkovým vítězem Tour of China II (UCI 2.1). V následujících letech pak vyhrál 7x Tour of Taihu Lake, 3x Tour of China nebo 4x Memorial Andrzeja Trochanowskiego v Polsku. Úspěchů má ale Alois nepočet a svými činy se neodmyslitelně zapsal do historie české cyklistiky. 

Velká cena Hradce Králové

8. září 2024 / Hradec Králové - Masarykovo náměstí / 12:45 - 18:00

Září bude v Hradci Králové opět patřit cyklistice. Tradiční silniční závod Velká cena Hradce Králové v centru města, který se bude konat v neděli 8. září 2024 na Masarykově náměstí, si i letos připravil bohatý program. Závodníci i diváci se mohou letos těšit na běžecký závod na 1,2 a 5 km s názvem Hradecká pětka, kde si zazávodí děti, jednotlivci i štafety. Samozřejmostí jsou velmi atraktivní cyklistické závody, ČP v koloběhu, charitativní jízda, koncert skupiny Electrophonix a doprovodný program pro děti.