Skupina Grenke je globálním partnerem pro financování malých a středních podniků, sídlí v německém Baden-Badenu a má přibližně 2 000 zaměstnanců ve více než 30 zemích světa. Společnost Grenke se už desítky let angažuje ve sportu a vždy se zaměřovala na podporu mladých sportovců. Díky partnerství s týmy Bora - Hansgrohe a Grenke-Auto Eder poprvé vstupuje do světa cyklistiky. Cílem je pomoci mladým závodníkům do světa profesionální cyklistiky. 

To se týmu už několik let daří, v Auto Eder závodili například Cian Uijtdebroeks, Emil Herzog, Marco Brunner a Felix Engelhardt, ale také Čech Martin Bárta, který nyní přestupuje do Lotto-Kern Haus (U23 farmy velké Bory) a v týmu zůstává současný juniorský mistr Česka Kryštof Král. 

GBogJr-XEAEH_Pr.jpeg

Soupiska týmu Grenke-Auto Eder pro rok 2024: 

Patrick Casey (Irsko)
Theodor Clemmensen (Dánsko)
Paul Fietzke (Německo)
Lorenzo Mark Finn (Itálie)
Anatol Friedl (Rakousko)
Kryštof Král (Česko)
Noah Lindholm Møller Andersen (Dánsko)
Thibaut Van Damme (Belgie)

"Jsme rádi, že můžeme přivítat společnost Grenke, silného partnera pro náš profesionální i juniorský tým. V háku za týmem Bora-Hansgrohe se náš juniorský tým výrazně rozrostl," říká Ralph Denk, ředitel Bora-Hansgrohe. "Z původně bavorského celku jsme se vypracovali na jeden z nejsilnějších juniorských týmů na světě. A za to jsem obzvlášť vděčný společnosti Auto Eder. Podporuje tento tým od samého počátku, titulárním sponzorem je už 17 let! To je něco pozoruhodného a svědčí to o výjimečné loajalitě. Nyní Auto Eder opět projevuje velké pochopení pro změny, které v cyklistice probíhají a které jsou nezbytné pro další rozvoj týmu. Přijímá vedle sebe silného partnera a uvolňuje právo na název týmu, aby se mohl dále rozvíjet. Partnerství s Grenke nám dává možnost podporovat cyklistické talenty na ještě vyšší úrovni a upevnit vedoucí postavení týmu v mezinárodní juniorské cyklistice. Těším na budoucnost," dodává Denk.