Jan Bárta se do čtyřčlenného úniku vydal na 25 kilometru po startu. Skupina si postupně vytvořila více než 6minutový náskok a ve virtuálním pořadí francouzského etapového závodu se Bárta v tu chvíli posunul na 3. pozici. Díky své aktivitě získal jezdec královéhradecké stáje body na vrchařské a obou sprinterských prémiích.

Pelotonu se podařilo náskok uprchlíků snížit na rozdíl jedné minuty a 20 vteřin, když se necelých 30 kilometrů před cílem počet jezdců na čele zvýšil na sedm. Namísto spolupráce si ovšem cyklisté v úniku nastupovali a hlavní pole vedené týmem Felbermayr-Simplon Wels se k nim rychle přibližovalo. Skupina kolem Jana Bárty byla dostižena pouhých 7 kilometrů před cílem. Český jezdec tak strávil na čele etapy přes 140 kilometrů.

Závodníci Elkov Kasper byla dál vidět na čele pelotonu, když se snažili poziční jízdou připravit co nejlepší pozici pro Dominika Neumana. „Dnes to bylo hodně náročné. Závodilo se už na pavé úsecích, které se jezdí i na Paříž – Roubaix. Závěr byl hodně technický a povedlo se nám udržet dobrou pozici. Dva kilometry před cílem navíc přišel hromadný pád, kterému se podařilo vyhnout. Do úplného závěru jsem najel dobře, nechal jsem se nasát a potom šel přes ostatní závodníky. Bohužel to těsně nedalo na třetí místo, když mi chybělo ještě pár metru, ale na to se nahraje. I tak jsem s výsledek spokojený, protože jsem se mi závěr povedl a viděl jsem, že na to mám,“ shrnul nejlepší výsledek týmu Elkov Kasper v závodě A Travers les Hauts de France v poslední etapě čtvrtý Dominik Neuman.

V hromadném dojezdu zopakoval své sobotní vítězství Campbell Stewart z Black Spoke Pro Cycling Academy. Celkovým vítězem se stal Francouz Tesson z týmu St Michel Auber 93. Celkově nejlepším z týmu Elkov Kasper byl na 11. místě Jan Bárta.

Dalším závod, který čeká hradeckou stáj je Okolo Slovenska UCI 2.1, který bude možné sledovat v přímém přenosu na Eurosportu.

Výsledky