Následně se podařilo odskočit čtyřem závodníkům, kteří se pustili do úniku. Za nimi však tempo nekleslo a ve dvou kopcích, které byly na trati, se začalo závodit. Překvapit se snažil převážně rakouský Vorarlberg, ale domácí Adria Mobil se nenechala zaskočit. 
Peloton se následně dostal až na čtyři osmnáct kilometrů dlouhé okruhy, na kterých bylo i zhruba kilometrové stoupání. Když jím závodníci projížděli podruhé, nastoupil Elkov Author a pokusil se rozbít peloton i s domácí Adrií. Domácí závodníci tento útok odrazili a stejně se jim to povedlo i v třetí kole, kde ve stejném místě pro změnu útočil rakouský Team Felbermayr. 
Vše nakonec skončilo hromadným spurtem, kde o vítězství bojoval Dominik Neuman. “Franta Sisr mi připravil výbornou pozici a dostal mě hned za Kumpa, který byl na domácí půdě jasným favoritem. Za něj se však chtěl dostat úplně každý a samotný závěr byl tím pádem dost ostrý. Nakonec jsem rád za čtvrté místo, i když pódium bylo blízko a to vždy zamrzí,” popsal závěr závodu Croatia - Slovenia Dominik Neuman, který svým čtvrtým místem vybojoval dalších 20 UCI bodů. 
Jezdce Elkov Author nyní čeká týden bez závodů a poté se přesunou do Rumunska na závod první kategorie Turul Romaniei.