Evenepoel se připravuje na start monumentu Kolem Lombardie, kde patří k největším favoritům, ale mezitím musí čelit otázkám novinářů ohledně fúze Jumba se Soudalem. A tvrdí, že o chystaném spojení neví vlastně nic. "Nevíme nic. Vím jen to, co vy, co se píše v novinách. Teď jsou jen samé otazníky, pro všechny. Jediné, co můžeme dělat, je čekat. Nevíme, co se v dalších deseti nebo čtrnácti dnech," říká Evenepoel v rozhovoru pro Het Laatste Nieuws.  

Podle zákulisních informací a spekulací by se Evenepoel měl stát týmovým kolegou Jonase Vingegaarda, Wouta van Aerta, Seppa Kusse a dalších jezdců současného celku Jumbo-Visma. Společně s Evenepoelem by ze Soudal Quick-Step mělo přijít dalších pět závodníků, dodavatel kol Specialized a především hlavní sponzor Soudal. Ale není jasné, zda Evenepoel chce být týmovým kolegou Vingegaarda a nedostat šanci na Tour de France. 

20230906VUE02024-UNIPUBLIC___CXCLING.jpg

"Atmosféra je divná, někteří to zvládají lépe než ostatní. Vím, jak se vyrovnat s tlakem, někteří kluci ještě takovému stres nečelili a pro ty je to těžší. Podepsat smlouvu můžeme až do 31. prosince, zima je dlouhá, takže máme čas," pokračuje Evenepoel a naznačuje, že věc by se mohla ještě nějakou dobu táhnout a není jasné, kde nakonec skončí. 

Rozhodně to však není ideální atmosféra před posledním vrcholem sezóny, klasikou Okolo Lombardie. "Musím zaměřit veškerou svou energii na Lombardii. Musíme dělat to, v čem jsme dobří, závodit nejlépe jak umíme. Máme důvod panikařit, ale měli bychom na to myslet až po sezóně," dodává.