O Nilse Politta byl na přestupovém trhu velký zájem. Už loni se o jeho služby zajímaly různé celky, zejména po zisku druhého místa na Paříž - Roubaix. 26letý cyklista měl však platnou smlouvu s týmem Katusha - Alpecin. A když licenci ruského týmu koupil tým Israel Start-Up Nation, Politt musel obléci bílo-modrý dres. V izraelském týmu ale déle zůstat nechtěl.

Spekulovalo se o velkém zájmu týmu Deceuninck - Quick-Step, což by pro specialistu na dlážděné klasiky byl ideální zaměstnavatel, ovšem nakonec se dohodl s BORA - hansgrohe. I zde bude čelit velké konkurenci, zejména v podobě Petra Sagana. 

"Je skvělé, že se to konečně podařilo. O Nilse jsme se zajímali už dříve, to není žádné tajemství," říká Ralph Denk, ředitel BORA - hansgrohe. "Myslím, že ho nakonec přesvědčila naše konzistentní práce a cesta vzhůru. Jako německý tým bychom samozřejmě chtěli všechny špičkové Němce, ale hledáme i zahraniční talenty. Není naším cílem stát se národní týmem, spíše chceme vyhrávat ve WorldTour. Nils samozřejmě posílí naši klasikářskou skupinu, ale obecně v něm vidíme velký potenciál. Chceme mu pomoci dosáhnout jeho předpokladů, jako se nám to už podařilo s Pascalem, Emanuelem a Maxem," dodává Denk a zmiňuje úspěchy německých cyklistů Ackermanna, Buchmanna a Schachmanna.       

Sám Politt se těší na silný tým v jednorázových závodech a kvalitní podpru: "Jsem moc spokojený. Je to jako setkání s přáteli po mnoha letech a proto to pro mě byl snadný krok. Znám spoustu závodníků už dlouhá léta a těším se, že s nimi začnu závodit. Budeme mít velmi silný tým pro klasiky a to je pro mě nové. Posledních pár let  jsem byl osamocený bojovník, aspoň v těchto závodech. Takticky nám to přinese spoustu příležitostí. Co Ralph Denk během několik let dokázal, je úžasné. BORA - hansgrohe je jednou z nejlepších sestav a doufám, že se zde ještě zlepším."