Zatímco na nizozemskou soupeřku ztratila 1:08, stříbrná Nizozemka Klein ji porazila o necelé 3 sekundy až v samém závěru časovky. Tereza Korvasová dokončila na 14. místě se ztrátou 3:03. 

Nosková na mezičasech i v cíli dlouho vedla. V první části startovního pole ji konkurovala jen Italka Elisa Balsamo, juniorská mistryně světa. Na druhém mezičasu se dokonce dostala před českou reprezentantku s náskokem 12 sekund, ale ve stoupání byla Nosková silnější a Balsamovou v cíli porazila o 14 sekund. 

Nosková vydržela v čele výsledků velmi dlouho. Až Nizozemka Aafke Soet byla na každém mezičase nejrychlejší a brzy bylo jasné, že si jede pro titul. Do cíle dorazila s náskokem 1:08 před Noskovou. Česká reprezentantka byla blízko stříbrné medaili. Na třetí mezičase vedla před Lisou Klein s náskokem 24 sekundy, jenže poslední část časovky závodnici silného týmu Canyon//SRAM vyšla velice dobře a v cíli měla o necelé 3 sekundy lepší čas. 

Přesto předvedla Nikola Nosková skvělý výkon a zisk medaile v časovce je rozhodně nad plán. Ale také Tereza Korvasová se s náročnou a kopcovitou tratí poprala statečně. Česká mistryně z Karlových varů dokončila na 14. místě se ztrátou 3:03 a porazila většinu soupeřek.

Italka Guazzini juniorskou mistryní Evropy

První sadu medailí převzaly na Mistrovství Evropy v Brně juniorky. V individuální časovce zvítězila Italka Vittoria Guazzini, která porazila Němku Hannah Ludwig s náskokem 8 sekund. Třetí Polka Marta Jaskulska ztratila na novou mistryni Evropy 10 sekund. 

Dařilo se i českým juniorkám. Markéta Hájková skončila na 12. místě se ztrátou 55 sekund. Jen o čtyři desetiny sekundy horší čas měla 13. Veronika Jandová.  

Foto Josef Vaishar/cycling.photography