Nikola Nosková (Zaaf) se udržela ve vedoucí skupině šestnácti závodnic až do úplného konce, i přes vrchol stoupání Mount Lofty. I další závodnice španělského celku Zaaf byly vidět. Debora Silvestri zaútočila už 38 kilometrů před cílem vyprovokovala první vážný únik. Později se do sólového úniku vydala Britka Claire Steels (Israel Premier Tech Roland), ale byla dostižena a stejně tak i ostatní uprchlice. 

Poslední velkou příležitostí k útoku bylo stoupání Mount Lofty. 11 kilometrů před cílem a kilometr před vrcholem nastoupila domácí Amanda Spratt (Trek-Segafredo). Trojnásobná celková vítězka Tour Down Under byla ve výjezdu jasně nejlepší a získala dobrý náskok, jenže v mírném klesání do cílového města Uraidla neměla proti skupině pronásledovatelek šanci. Do poslední zatáčky najela na prvním místě Alex Manly (Jayco AlUla) a to bylo rozhodující, protože v cílové rovince už před sebe nikoho nepustila a zvítězila před Georgií Williams (EF Education-Tibco-SVB) a Nizozemkou Ninou Buijsman (Human Powered Health). 

Sestřih 2. etapy Tour Down Under:

"Jsem teď tak nadšená, prostě v sedmém nebi! Lepší etapu jsem si k vítězství nemohla přát, na těchto silnicích trénuji a jezdím každý den," říká vítězka etapy. "Být v čele závodu, to je splněný sen, kromě Tour de France není jiný závod, kde bych opravdu chtěla být v čele, hodně to pro mě znamená." 

Australance pomohl také pokus o únik týmové kolegyně Ruby Roseman-Gannon, která se pokusila zaskočit soupeřky těsně před cílem: "Kdyby mi Ruby ve finále ujela, byla bych moc ráda za její vítězství, ale ten její nástup prostě donutil všechny, aby ji stíhali, a já jsem se pak mohla vézt. Mluvily jsme o tom už předtím a věděly jsme, že to bude perfektní rozjetí spurtu. Mám obrovské štěstí, mám tu nejlepší tým a využíváme toho."

Tour Down Under skončí už zítra poslední etapou z Adelaide do Campbelltownu. "Zítra se na nás Trek-Segafredo určitě pokusí vyvinout tlak, ale my zkusíme dres udržet. S Ruby jsme si velmi podobné, takže vždy víme, že se navzájem podpoříme, a jsem si jistá, že zítra tam bude se mnou. Jsme docela rády, že jsme v této pozici, takže to pořádně rozjedeme. Tyhle silnice jsem projížděla stokrát a vím, kde je třeba dávat pozor, takže se na to opravdu těším," dodává vítězka etapy. 

Alex Manly má nások 8 sekund před Georgií Williams a třetí Grace Brown (FDJ-SUEZ). Amanda Spratt ztrácí už 14 sekund. 

Nosková projela cílem na 9. místě a v průběžném pořadí si před závěrečnou etapou pomohla o 42 míst. Je 16. se ztrátou 40 sekund.