Tým vznikl na počest Abdel-Kadera Zaafa, alžírského cyklisty, který se ve čtyřicátých a padesátých letech minulého století čtyřikrát účastnil Tour de France. Byl průkopníkem silniční cyklistiky v Africe, ačkoliv v době jeho aktivní kariéry spadalo Alžírsko pod Francii. Jeho vnuk Riad Belatreche je majitelem nového týmu Zaaf a lásku k cyklistice podle svých vlastních slov zdědil právě pod dědovi: "Od malička jsem pozorně poslouchal příběhy o dědovi, zanechal ve mě vášeň k cyklistice a dokonce i moje dcery na kole závodily, když byly malé. Založil jsem tento tým na památku jeho jména a pověsti. Aby jeho jméno bylo známé po celém světě, stejně jako jeho příběh."

Zaaf sídlí v katalánské Gironě, centru světové silniční cyklistiky. Tým má ambice účastnit se největších závodů světa a má v plánu fungovat na úrovni srovnatelné s týmy WorldTour. "Je to velmi zajímavý projekt," říká Manuel Lacambra, sportovní ředitel týmu Zaaf. "Jde o dlouhodobý projekt s krásnou rodinou historií. Těší mě, že jsem ho mohl společně s rodinou Belatreche vytvořit. Brzo budeme patři k nejlepším." 

Už v prvním roce existence se Zaafu podařilo získat velmi známou posilu, francouzskou mistryni Audrey Cordon-Ragot. Ta měla namířeno z Trek-Segafredo do nového týmu Jeroma Pineaua, jenže z toho sešelo a zkušená Francouzka musela hledat náhradu. Dále zde budou jezdit Egypťanka Ebtissam Zayed Ahmed (africká mistryně), kanadská mistryně Maggie Coles-Lyster, Australanky Daniella De Francesco. Michaela Drummond a Elizabeth Stannard, Italky Debora Silvestri a Emanuela Zanetti, Španělky Eva Anguela, Lucía García a Marta Romance, Francouzka Lucie Jounier, Američanka Heidi Franz a Nizozemka Mareille Meijering.

Na tým, který vznikl teprve nedávno, je to skvělá soupiska a pro Noskovou jde o další příležitost uspět v zahraničí a na velkých závodech. Pokud se bude dařit jí i týmu.