Brněnský závod za sluncem, z Brna na jih a zpět nahradila akce Brno - Velká Bíteš - Brno, pořádaná v posledních letech v obráceném gardu s centrem ve Velké Bíteši. V sezóně 2020 se ale závod k Pálavským vrchům má obnovit mezinárodní klasikou. Závod je zapsaný v kalendáři UCI v kategorii 1.2 a je součástí čtyř závodů v Maďarsku, na Slovensku, v Polsku a sloučených pod hlavičkou členských zemí Visegradu.

Závod Brno - Mikulov - Brno byl sprintérským závodem, krátký a rovinatý, nahrával i dráhařům a čistokrevným spurtérům, dojezd měl většinou, stejně jako Paříž - Roubaix na velodromu.

Jaký charakter bude mít obnovená klasika je zatím zastřeno tajemstvím, ale pořadatelé zveřejnili na Facebookové stránce k závodu facebook.com/brnomikulovbrno video, kde se objevuje brněnský Špilberk, Mikulov, historické výstřižky a ostatně i stránka FB se jmenuje "brnomikulovbrno". Takže o obnově jedné z nejstarších klasik není pochyb. Jaký bude mít závod, který se pojede 26. dubna 2020, charakter, na to si ještě musíme počkat. Zda bude končit na velodromu a bude pro sprintery, nebo se bude dojíždět na Špilberku, to by bylo pro klasikáře s vrchařskými schopnostmi. Závěrečné stoupání na brněnský hrad je dost náročné.