Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovaly kategorie žáků a kadetů, kdy se pořadatelství závodu pro mládežnické kategorie zhostil Petr Kubias se svým týmem RKCA. V kategorii kadetů zvítězil Daniel Kuběna s 39 body (Academie cyklistických sportů) před Mikulášem Yannickem Melicharem s 18 body (MS Bike Academy Racing), na třetím místě dojel Michal Záhorec  s 15 body (Academie cyklistických sportů).

Hlavní závod Grand Prix Duratec odstartoval přesně v 17:30 hod., kdy s 30vteřinovým náskokem odstartovali před hlavním polem jezdci kategorie Masters. V kategorii masters byl znovu nejaktivnější Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha), který s přehledem zvítězil v této kategorii se ziskem 6 bodů.

masters.jpg 

Peloton tentokrát dojel skupinu po necelých 7 kilometrech a odstartoval tak souboj o body do celkového hodnocení kategorie Elite, U23 a juniorů. Velice aktivně si pro body jezdil Petr Fiala (Xeelo cycling team). V únikách byl často vidět i Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA), kterému body stačily na celkové první místo v absolutním pořadí. Závod byl totiž kvůli pádu čtyř jezdců a vjezdu sanitky zkrácen po odjetých 35 kilometrech. Mezi nejlepší v celkovém hodnocení se ještě vklínil junior Filip Samec (Gapp System Kolofix).

Richard Habermann v cíli: „Chtěl jsem dneska pomáhat klukům z týmu, ale nakonec jsem měl nejlepší nohy a je tu vítězství.“

Elite GP Duratec.jpg

Grand Prix DURATEC 19. září 2023

Čas vítěze: 51,07 h  35 km

Výsledky.jpg

loading...