Nemáme v České republice příliš bohatý kalendář zajímavých akcí, ale pár jich tu je a několikrát opravdu stálo za to být při tom. A spolu s fotografem vám ty okamžiky zprostředkovat komentovanou fotogalerií.

I tento rok zaujala tradiční Bíteš, náš v současnosti nejhezčí jednorázový závod, česká klasika pořádaná hned na začátku sezóny. Také zahraniční konkurence zde zvyšuje úroveň závodu a opět zaujalo napínavé finále a letos také výkon, odvaha a vítězství Jakuba Otruby z týmu Elkov Author.

Mladý závodník byl v rozhodujícím úniku, který vyprovokoval Jiří Petruš z Topforex - Lapierre a následně vzal vývoj do vlastních rukou, zaútočil sám a dokázal na větrné a rovinaté trati v okolí Velké Bíteše udržet za zády spolupracující soupeře. Pro Otrubu to bylo první vítězství na Bíteši a pro Elkov Author velké zadostiučinění po prohře s Maciejem Paterskim o rok dříve.  

Reportáž z Bíteše fotografoval Jan Brychta, jeho fotografie jsou vždy vynikající, ale nemá přenosovou techniku, kterou používáme v klasických fotoreportážích s Josefem Vaisharem (ten se tradičně musí věnovat samotné organizaci závodu) a tak je zde méně fotografií a více komentářů. Přesto stojí za to si projít vývoj závodu znovu i na sklonku roku.

galleryLive