„Závodníci se mohou těšit na náročné trasy v prostředí České Kanady, Novohradských hor, a Šumavy. Dotkneme se také kraje Vysočina a západních Čech. Rádi se vracíme do měst, která s námi spolupracují dlouhodobě, ale čas od času zařadíme z důvodu atraktivity i města nová", vysvětluje ředitel prestižní akce Jan Hájek.

Etapy:

I. čtvrtek 5.9. Třeboň - Jemnice 133 km 
II. pátek 6.9. České Velenice - Studená 155 km
III. sobota 7.9. Český Krumlov - Horská Kvilda 134 km
IV. neděle 8.9. Trhové Sviny - Jindřichův Hradec 150 km

OJČ_2.jpg

Závodem v minulosti prošli cyklisté, kteří později sbírali vavříny v nejslavnějších závodech světové série World Tour: Emanuel Buchmann (Německo), Jan Polanc (Slovinsko), Florian Senechal (Francie), Ricardo Zoidl (Rakousko), Josef Černý (Česká republika) a také vycházející hvězda současného pelotonu Arnaud De Lie.

„Pro diváky jsme připravili v každém místě startu i dojezdu etapy kulturní program, který trvá 2 hodiny. Provází ho moderátor a jeho součástí je živé vystoupení kapely, losování divácké tomboly, v rámci které rozdáváme přítomným fanouškům ceny - sportovní batohy, cyklistické přilby, cyklistické limitované dresy Okolo jižních Čech a jiné dárkové předměty,“ doplňuje program ředitel akce Hájek.

Před dojezdem nedělní etapy jsou v okolí Masarykova náměstí v Jindřichově Hradci vypsány doplňkové závody pro děti v několika kategoriích - 6 až 11 let - odstartují ve 13 hodin, deset městských okruhů následně absolvují závodníci organizovaní v České federaci Spastic Handicap.

Organizátorem závodu Okolo jižních Čech je cyklistický klub RBB Invest, za podpory města Jindřichův Hradec a Jihočeského kraje