A třetí Stefan Küng (Groupama - FDJ), který vytěžil čas pro celkovou klasifikaci z časovky, zaostal jen o tři vteřiny.

Byl to podle očekávání souboj především sprinterů a ti se sjeli na Slovensko opravdu výborní. Především trojice Viviani - Démare - Kristoff byla excelentní a všichni tři si připsali po etapovém vítězství. První etapový vítěz Alexander Kristoff (UAE-Team Emirates) šel naplno i do časovky, ale z celkové klasifikace jej vyřadil pád a minutové manko. Arnaud Démare se vítězstvím v Hlohovci dostal do hry o celkové prvenství v letošním ročníku Okolo Slovenska a Elia Viviani (Deceuninck - Quick Step) vítězstvím v Senici zachránil svému týmovému kolegovi Yvesu Lampaertovi žlutý trikot.

I samotný vítěz letošního ročníku Yves Lampaert si připsal bonifikační vteřiny druhým místem v Ružomberoku a ty rozhodly o jeho celkovém vítězství, pochopitelně spolu s druhou příčkou v časovce.


Česká republika měla na startu osm závodníků, Petr Vakoč z týmu Deceuninck - Quick-Step bojoval slušně při časovce o své postavení v týmu, ale ve hvězdné sestavě neměl velkou příležitost se prosadit a tak se podílel na vítězství svého týmového kolegy.

Jezdci týmu Elkov - Author si vedli dobře až do taktického zaváhání ve větrné třetí etapě, kdy je dvouminutové manko vyřadilo ze hry. Nejlepším českým jezdcem byl nakonec na 19. místě František Sisr. V takovém vteřinovém souboji se podobné zaváhání neodpouští. Český mistr ale ukázal, že před světovým šampionátem na tom není špatně.