192 kilometry dlouhá etapa vedoucí po kalabrijském pobřeží končila ve městě Scalea, kde přesně před 22 lety zvítězil Ján Svorada. Závodníci se rozhodli vybrat si volný den, kromě Diega Rosy (EOLO - Kometa), který byl jediným uprchlíkem pomalé etapy. Ital byl dostižen 28 kilometrů před cílem a zbytek etapy už byla příprava na spurterský dojezd.

Posledních 15 kilometrů etapy se vpředu přetlačovaly týmy sprinterů s týmy lídrů na celkové pořadí. Samotný dojezd byl však hodně chaotický. 3 kilometry před cílem měl Démare před sebou čtyři týmové kolegy, Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl), Biniam Girmay (Intermarché - Wanty Gobert) a Caleb Ewan (Lotto Soudal) pouze jednoho. 2 kilometry před cílem se dopředu dostali jezdci Israel - Premier Tech pracující pro Giacoma Nizzola. Kilometr před cílem se dopředu vrátili jezdci Groupama - FDJ a na levé straně silnice rozjeli nejrychlejší vlak.

Jacopo Guarnieri byl posledním rozjížděčem Démara, ale 400 metrů před cílem se před něj dostal Michael Mørkøv s Cavendishem za sebou. Brit začal spurtovat jako první, Démare se musel u levé bariéry protáhnout kolem Guarnieriho, přetlačil Girmaye a zapadnul za Ewana, který měl rychlost a předjížděl Cavendishe. Démare se za Australanem vyvezl zejména díky přesně načasovanému vhození kola na cílovou pásku Ewana porazil.

"Přímo na pásce jsem měl pocit, že jsem vpředu, ale člověk nikdy neví. Prostě nevíte, jestli jste na to vítězství dosáhli," řekl poté Démare. "Jsem opravdu šťastný. Vítězství bylo opravdu těsné." Démare se bravurně protáhnul kolem několika jezdců a dostal se před Cavendishe a Ewana, ale díky získanému sebevědomí po vítězství ve středeční etapě, s tím neměl problém: "Začali dobře, ale já jsem v té chvíli ještě nenastoupil, ještě jsem musel najít ten správný okamžik. Chtěl jsem najít správné místo, správný okamžik, abych se dostal kolem, a věděl jsem, že to bude velmi těsné. Hodil jsem kolo a to rozhodlo."

Naopak Ewan opět odešel zklamaný: "Druhé místo prostě není dost dobré." 

Třetí skončil Cavendish, čtvrtý Girmay a pátý Nizzolo. Fernando Gaviria (UAE Emirates) nebyl na dobré pozici, na pravé straně silnice si o Alberta Daineseho (DSM) vypletl přední kolo, málem spadl a mlácením do řídítek projevil svou frustraci.

Démare si opět polepšil v bodovací soutěži. Má 147 bodů a náskok 53 bodů před Girmayem. Lídrem celkového pořadí zůstává Juan Pedro Lopez (Trek - Segafredo) a nejlepším vrchařem Lennard Kämna (BORA - hansgrohe).