Pavel Bittner patří k největším českým talentům za mnoho let. Český titul v silničním závodě mezi juniory získal v obou letech a na posledním evropském šampionátu dojel druhý jen o několik milimetrů. Odchovanec týmu Mapei Merida Kaňkovský je úspěšný i na mezinárodní scéně v etapových závodech. Loni vyhrál dvě etapy na Saarland Trofeu v Německu, v závodě nejvyšší kategorie N.Cup.  

Je kompletním závodníkem, velmi rychlý ve sprintu, vynikající časovkář a v budoucnu nejspíš bude špičkovým klasikářem. Málokterý český cyklista má takovou naději stát se profesionálem WorldTour, jako právě Bittner. 

"Pavel je všestranným jezdcem. Dokáže přejet kopce a je hodně rychlý," říká Rudi Kemna, hlavní trenér týmu Sunweb. "Je typem rychlého klasikáře, který zvládne těžký den v sedle a je schopný ještě sprintovat o vítězství. Po restartu sezóny má skvělou formu a má za sebou několik výborných výsledků, takže je zřejmé, že je ochotný tvrdě trénovat. Jeho čísla v testech na mě udělaly dojem a budeme se snažit pomoci mu ve vývoji a uvidíme, kam ho jeho talent dovede." 

Pro Bittnera je angažmá v třiadvacítkovém Sunwebu velkou příležitostí. Cesta k angažmá v týmu WorldTour je zcela přímá. Z development sestavy každý rok postupuje několik závodníků mezi profesionály. Příkladem je Marc Hirschi, který po zisku titulu mistra Evropy a světa v kategorii U23, v roce 2019 přestoupil výš a letos září na Tour de France. Před letošní sezónou povýšili tři jezdci, na příští rok si profi smlouvu zajistil zatím jeden závodník. 

"Jsem moc spokojený, protože tohle je velká příležitost. Líbí se mi přístup týmu Sunweb. Jejich Development program pomohl mnoha současným jezdcům WorldTour dosáhnout jejich potenciálu. Mým snem je stát se profesionálem a vím, že systém týmu Sunweb je tím nejlepším způsobem. Také jsem ještě student, takže je skvělé, že mi tým pomůže dokončit studia a zároveň můžu být špičkovým závodníkem. To je pro mě důležité," dodává sám Bittner.