161 kilometrů dlouhá etapa byla náročná, na trati bylo pět vrchařských prémií a spousta příležitostí k útokům, ale Lidl-Trek vše pohlídal. Do dlouhého úniku vyrazila početná skupina s nebezpečným Simonem Carrem (EF Education-EasyPost) v čele. kromě britského cyklisty do úniku vyrazili Alexis Gougeard (Cofidis), Sander De Pestel (Decathlon AG2R La Mondiale), Thibault Guernalec (Arkéa-B&B Hotels), Jonas Abrahamsen (Uno-X Mobility), Thomas Gachignard (TotalEnergies) a Théo Delacroix (St Michel-Mavic-Auber93). 

Tempo v pelotonu udržovaly týmy Alpecin-Deceuninck lídra závodu Axela Laurancea a Lidl-Trek favorita Madse Pedersena. Uprchlíci by si také určitě přáli, aby stoupání na trati byla těžší a peloton za nimi se roztrhal, jenže to se nestalo a sprinteři se v hlavním poli udrželi. Už 32 km před cílem se proto do útoku vydali Carr s Gachignardem, ale bez úspěchu, soupeřům v čelní skupině neujeli. 

Carrovi se to nepodařilo ani v posledním stoupání Brousses. 14 km před cílem zkusil ujet sám , ale Abrahamsen se ho držel pevně a Lidl-Trek stahoval ztrátu. Navíc se z hlavní pole útočilo, 13 km před cílem to zkusil Benoit Cosnefroy (Decathlon AG2R La Mondiale) a všichni uprchlíci byli dojeti. 

Po Cosnefroyovi to zkusil další Francouz Rémy Rochas (Groupama-FDJ), ovšem ve sjezdu už bylo vše pohromadě. Z malého pelotonu 5 km před cílem nastoupil Marco Brenner (Tudor) a vytvořil si pěkný náskok až 15 sekund. Lidl-Trek nedokázal německého závodníka sám stáhnout, pomoci musel tým Uno-X Mobility. 

Ale ani Brunner nevydržel až do cíle, peloton ho pohltil 1400 metrů před cílem. V závěrečném kilometru etapy nastoupil překvapivě Kévin Vauquelin (Arkéa-B&B Hotels), jeden z favoritů celkového pořadí, neměl však šanci proti rozjetému Lidlu. Alex Kirsch rozjel Pedersenovi spurt, který 200 metrů před páskou začal spurtovat a udržel za sebou Milana Mentena (Lotto Dstny) a Rasmuse Tillera (Uno-X Mobility).

Laurance na bonusové sekundy nedosáhl a přišel o dres lídra celkového pořadí. Pedersen je nový vedoucí závodník s náskokem 6 sekund před Laurancem, třetí Vauquelin ztrácí 12 sekund.