Mimořádně aktivní a útočná etapa vedla přes několik hellingů, kostkovaných stoupání. Výjezd Berg ten Houte se jel hned čtyřikrát a na cílovém okruhu v okolí Maarkedalu se rozhodovalo o vítězství. Pedersen patřil k aktivním závodníkům, dokonce na zlatém kilometru se třemi rychlostními prémiemi vybojoval šest bonusových sekund. Ale nikomu se nepodařilo uniknout na delší dobu a dojíždělo se v hromadném spurtu.

Sprint zahájil Jasper Philipsen (Alpecin - Fenix), ale až příliš brzo a lídr týmu Trek - Segafredo ho ve stoupajícím dojezdu snadno porazil. "Opravdu těžký závod," řekl Pedersen v cíli etapy. "Myslím, že to byl jeden z nejteplejších závodních dnů v tomto roce, a normálně mi to v horku moc nejde. Byl to těžký den, klasikářský typ etapy, a navíc to vedro všechno dost ztížilo."

Podle týmu Trek - Segafredo poprvé v kariéře vyhrál závod v teplotě nad 25 stupňů. Dánský cyklista září nejvíc v dešti a chladu. Proto překvapil, když se 68 kilometrů před cílem zapojil do tříčlenného úniku, který byl brzo dostižen. Poté přejel závěrečný helling v čele pelotonu a stále měl dost síly, aby všechny porazil. O více než délku kola. "Finále bylo hodně těžké, se stoupáním dva a půl kilometru před cílem, a i sprint byl těžký. Jasper začal poměrně brzy a já si říkal: 'Sakra, už si udělal náskok'. Ale naštěstí pro mě mu v posledních metrech trochu došlo, takže jsem ho mohl předjet."

Pedersen se připravuje na Tour de France, která startuje v Dánsku a zdá se být ve skvělé formě. Okolo Belgie je důležitou součástí tréninku, ale bývalý světový šampion se do Belgie vydal i s osobními ambicemi: "Přijel jsem sem, abych vyhrál etapu, a teď ji mám, takže proč se nepokusit vyhrát celkové pořadí? Ukázalo se, že formu mám, a tohle byl jeden z nejtěžších dnů, takže ano, je to možné, ale ještě zbývá dlouhý závodní týden."

Ale vzápětí dodal: "Ovšem není to hlavní cíl, hlavním cílem je pokusit se o další etapové vítězství a pak zajet dobrou časovku. Uvidíme. Před Tour to vypadá dobře, ale teď se soustředím na tento závod. Doufám, že vyhraju další etapu. Žlutý trikot je jedním z mých cílů na Tour. Je to můj sen, ale také vím, že to bude těžké."

Okolo Belgie pokračuje zcela rovinatou 2. etapou z Beverenu do Knokke-Heist. Pedersen odstartuje s náskokem 8 sekund před Wellensem a 10 sekund před Maurem Schmidem (Quick-Step Alpha Vinyl).