Etapa z Civray do La Trimouille měřila 154 km a převýšení činilo necelý 1200 metrů. Takže opět nic pro vrchaře. 

Denní únik byl dojet ještě před závěrečným cílovým okruhem zhruba po 100 odjetých km. 17 km před cílem se podařilo odjet trojici Adam Holm Jorgensen (Dánsko), Jordan Labrosse (Auvergne-Rhone-Alpes) a Petr Kelemen (na snímku).

Štěstí jim přálo nejen tím, že mu šli naproti skvělým výkonem, ale i tím, že týmy, které mají ve svém středu sprintery, což jsou především Nizozemci, Norové a Dánové, vystříleli spoustu nábojů v průběhu etapy. A když odjel Dán, Nizozemci ani Norové už neměli dost lidí na sjíždění.

Takže se spíše nastupovalo, levá střídala pravou, ale chybělo stabilní tempo. Navíc všichni naši zbylí závodníci se pohybovali kolem špice hlavní skupiny a docela zdařile narušovali její tempo.

Závěr se odehrál opět do středně náročného stoupání. V něm měl nejvíce sil dánský závodník. Petr Kelemen na pásce pár metrů zaostal a to ho stálo žlutý dres. Stočlenný peloton se přiřítil do cíle se ztrátou zhruba 50 metrů a v něm všichni naši.

"Super. Škoda, že jsme přišli o vteřinu o žlutý dres. Ale podstatné je, že všichni kluci jeli velmi dobře, mají výbornou výkonnost a jsou hladoví po výsledku. Na úspěchu Petra mají podíl všichni i tím, že aktivně hlídali čelo stíhací skupiny," řekl k závodu reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Livestream.

Výsledky.