Ve startovní listině došlo v posledních možných hodinách před startem k drobnějším změnám. V týmu Elkov Kasper nahradil Františka Sisra Dominik Neumann. V týmu Tufo Pardus Hníka a Mullera nahradili Řeha a Stoček. A Topforex Lapierre nakonec dorazil pouze v pěti, z původní nominace zůstali Petruš, Habrmann a Slovák Foltan, které doplnili zbývají dva Slováci v týmu Blaško a Gajdula.

Dnešní etapa byla svou délkou a profilem – naprostá rovina – vhodná nejen pro časovkáře specialisty, ale hlavně pro sprintery, kteří jsou schopni takto krátkou trasu zvládnout svou výbušností.

Borci Elkov-Kasper při včerejším představování týmu upozorňují na Michala Schlegela hned ve dvojím provedení.

Průběh však významně ovlivnila skutečnost, že poslední zhruba třetina startujících jela za deště. A jelikož se startovalo v opačném pořadí, myšleno ti, kteří v týmech nesli startovní číslo s jedničkou na konci, startovali z týmu poslední, pak to výkon hlavně lídrů jednotlivých týmů značně ovlivnilo.

Petr Kelemen (na titulní foto z Il Sano Cupu v Plzni, který vyhrál), aniž bychom jakkoli snižovali jeho výkon, se vydal s číslem 6 na trasu jako první ze svého týmu. Naopak Kaňkovský, Bárta či Petruš na rozmar počasí určitě doplatili.

Mladíci Tufo Pardus Prostějov nominovaní na Dookola Mazowsza.

Etapu vyhrál 21 letý Felix Gros z německého nároďáku, který – jaká shoda – nese číslo 46, tedy nejvyšší v rámci šestičlenných týmů. Druhý dokončil Adrian Banaszek (číslo 105) z echt domácího týmu Mazowsze Serce Polski, který jsme předešlé tři roky znali pod názvem Hurom. A na skvělé 3. místo se dostal náš Petr Kelemen. Rozdíly mezi prvními byly samozřejmě minimální, tedy vteřinové.

Na 8. místě skončil Michael Kukrle (-0:04) a 12. Jakub Otruba (-0:05), oba z Elkov-Kasper. I díky tomu se jejich tým umístil na 4. místě v soutěži družstev se ztrátou 0:08 min. na vítězný CCC Development Team.

Video týmu Israel Cycling Academy zachycuje včerejší situaci kolem zastavení a následném anulování závodu, všímá si samozřejmě hlavně vlastního týmu, takže i Dana Turka: