Josef nakonec dojel ve druhé skupině na 39. pozici. Před dvěma lety tu Petr obsadil 8. místo a dnešní závod prožil takto:

„Závodilo se prakticky od startu. Prvních 40 km trvalo, než odjela pětičlenná skupinka, ale únik neměl dlouhého trvání, protože se najelo do sice krátkých, ale hodně prudkých stoupání. Zhruba na 60. km ve velmi prudkém stoupání po kostkách došlo k zásadní selekci, vepředu zůstalo kolem 35 lidí a od té chvíle se jelo naplno až do cíle. Z týmu jsme tam byli čtyři včetně Álvara Hodega, našeho lídra, takže jsme drželi až do cíle vysoké tempo, aby nás zezadu nedojeli a zároveň aby nám nikdo ze skupiny neodjel. Starali jsme se o to hlavně s naším stážistou Jannikem Steimlem, před jehož dnešním výkonem smekám. Cílem bylo dovézt Álvara s Florianem Sénéchalem do hromadného spurtu. Což se taky podařilo. Jenže v poslední zatáčce Álvaro najel do zábrany a měl těžký pád. Florian, který mu rozjížděl spurt, skončil nakonec druhý. Aktivní závodění mě baví, cítil jsem se výborně, vše vycházelo perfektně až na ten pád. Naštěstí se zdá, že Álvaro má sice nějaké zlomeniny, ale nic život ohrožujícího.“

Jelikož Álvaro Hodeg měl v úterý startovat na Binche - Chimay – Binche, uvidíme místo něho na tomto memoriálu Franka Vandenbroucka právě Petra Vakoče. Pak už odlétá na poslední závod sezóny do Číny.