Strategii Deceuninck - Quick Step, který  ve svých řadách neměl vyloženého sprintera, bylo udělat závod co nejtěžší tak, aby do závěru přijela menší skupinka, v níž by byl Florian Senechal. To se skutečně podařilo, ale Senechalův nástup asi kilometr před cílem soupeři dokázali pokrýt, takže nakonec z toho bylo 7. místo. 
"Trošku jsem zaváhal ve chvíli, kdy se vytvářela rozhodující skupinka, což mě mrzelo. Na druhou stranu mě z pohledu aktualní výkonnosti potěšilo, že jsem dokázal být aktivní v druhé skupině," zhodnotil závod Petr Vakoč, který k závodu nastupoval jako náhradník za zraněného Alvara Hodega. 
Výborná zpráva pro Petra je, že ho tým opět z role náhradníka nominoval na sobotní Lombardii (1.UWT): "Mám velkou radost, že pojedu tenhleten nádherný, ovšem velice těžký závod," neskrývá své nadšeni český cyklista, který se na konci sezóny dostal do výborné formy.
Jakému typu závodníků Il Lombardie vyhovuje, zjistíme, když vyjmenujeme ty, kteří se v posledních letech objevovali na stupních vítězů: Pinot, Nibali, Valverde... Pinot ukončil sezónu, druzí dva budou stát na startovní čáře. A s nimi z favoritů Ullisi, Mollema, Bernal, Visconti, Adam Yates, Hermans, Gaudu,  Woods, Formolo, Fuglsang, Lopez a Roglič s podporou toho nejlepšího, co mu v Jumbo - Visma mohli sehnat! 
Máme se na co těšit. Zvlášť, když lídrem Dimension Data bude Roman Kreuziger.