První a poslední sprinterská etapa druhého týdne Tour de France skončila očekávaným hromadným dojezdem, do úniku se vydali jen tři uprchlíci - Daniel Oss (TotalEnergies), Matis Louvel  (Arkéa Samsic) a Andrej Amador (EF Education-EasyPost). Jejich náskok byl maximálně dvě minuty, takže už 50 km před cílem zbyl v úniku sám Oss a udržel se tam až do 13,5 km před cílem. 

Týmy sprinterů hlídaly únik a také pozice v posledních 65 km etapy, kdy hrozil silný vítr a déšť. Terezíny se však nekonaly, protože krajina nebyla dostatečně otevřená a peloton byl před větrem chráněný domy a stromy. Přesto se Tadej Pogačar (UAE Emirates) a Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) radši drželi vpředu, aby nezůstali v nějakém pádu.

V závěrečných 10 km se dopředu tlačily nejen sprinterské týmy, ale také Jumbo, které chtělo za každou cenu ochránit Vingegaarda. Nizozemský celek by nejsilnější, dojel na metu 3 km a lídr Tour de France se mohl v chráněné zóně posunout dozadu a uvolnit místo nejrychlejším závodníkům. Pogačar neměl ani zdaleka tak dobrou týmovou podporu, často si musel poradit sám, až v úplném závěru mu přijel pomoci Matteo Trentin. 

V posledním kilometru etapy rozjížděl spurt tým Uno-X pro Alexandra Kristoffa, když se zezadu přiřítil Luka Mezgec (Jayco AlUla) s Dylanem Groenewegenem (Jayco AlUla) za sebou. Mezgec dovezl svého lídra do čela v ideální chvíli, Groenewegen se ještě chtěl schovat za Kristoffa, ale Nor nezačal spurtovat, tak za to musel vzít Nizozemec sám. Jenže měl za sebou Jaspera Philipsena (Alpecin-Deceuninck), který si tentokrát poradil i bez pomoci Mathieu van der Poela, sám si našel skvělou pozici a rozjel se za spurtujícím Groenewegenem.

Získal jednoznačně nejvyšší rychlost a s náskokem si dojel pro čtvrté etapové vítězství na Tour před Groenewegenem a Philem Bauhausem (Bahrain Victorious) a dalších 50 bodů do soutěže o zelený dres. Nejrychlejší byl také na rychlostní prémii, kde získal dalších 13 bodů za uprchlíky a v bodovací soutěži má už 323 body a náskok 145 bodů před Bryanem Coquardem (Cofidis). Wout van Aert (Jumbo-Visma) opět nechtěl použít ostré lokty a ve spurtu skončil až 9., zatímco Fabio Jakobsen (Soudal Quick-Step) nezhodnotil celodenní práci svých týmových kolegů, v posledních zatáčkách ztratil pozici a do cíle dojel na 16. místě, ale podobně neúspěšní byli také Caleb Ewan (Lotto Dstny), Biniam Girmay (Intermarché-Circus-Wanty) a další favorité. 

Jsem pyšný a velmi spokojený se svou formou. Dostat se bez problémů do finále je velká výzva. Podařilo se nám to už čtyřikrát. Z toho mám velkou radost, řekl v cíli nejlepší sprinter současnosti. Bez Van der Poela si musel poradit poprvé, ale nijak ho to neomezilo. Takže můžu vyhrávat i bez něj," usmívá se. Ale on mi to samozřejmě usnadňuje. Musel jsem teď trochu hledat správný hák a najít si prostor. Vždycky hrozí nebezpečí pádu. Byl jsem rád, že jsem našel toho správného závodníka, Groenewegena, a že začal spurtovat brzy. V závěru jsem se přes něj dokázal dostat.

Groenewegen byl zklamaný, ale postupně se přibližuje k etapovému vítězství, připsal si nejlepší výsledek v letošním ročníku. Můj sprint sám o sobě dopadl dobře, Luka Mezgec ukázal, že je jedním z nejlepších předjezdců. Říkal jsem si, že to půjde, ale člověk cítí, že se blíží poslední metry. A pak přijel muž v zeleném. Byl v mém háku? Pak jsem mu to pěkně rozjel, smál se v cíli. I to je umění sprintu. Prostě jsem jel, ale bylo to trochu moc daleko do cíle.

Vingegaard a Pogačar projeli cílem společně s odstupem 7 sekund a v celkovém pořadí se nic nemění. Dán nastoupí do 12. etapy s náskokem 17 sekund.