Na Giru byl ve skvělé formě, držel se zpět a vyčkával s útokem na růžový trikot, ale než k tomu došlo, nenápadný pád v 11. etapě všechno zkazil. Geoghegan Hart si zlomil kyčel a musel být ještě. Itálii operován. Poté následovala dlouhá rekonvalescence a rodák z Londýna mohl na zbytek sezony zapomenout. 

Byl odhodlaný vrátil se na kolo co nejdřív a proto rehabilitoval na amsterdamské klinice Fysiomed. Na kolo sedl přesto až koncem září.  "Neměl jsem žádný časový plán," říká o svém zotavování v rozhovoru pro Velo.com. "Ale měl jsem ideální scénář, že s rekonvalescencí skončím do konce září, což se mi podařilo. Koncem září jsem začal jezdit na kole. Od té doby to jde velmi dobře."

"Jsem na tom mnohem lépe, než jsem čekal," pokračuje Geoghegan Hart. "Snažil jsem se nemít žádná očekávání na základě toho, jak jsem se cítil, protože tyhle věci se nedají předvídat. Čekal jsem nějakou bolest v kolenech, v celém těle nebo něco podobného, protože pořád mám v noze 60 až 70 cm titanu."

_FF61251.JPG

Že to jde dobře, věří také Lidl-Trek, proto už nyní oznámil, že Geoghegan Hart bude lídrem týmu na celkové pořadí Tour de France. Ale zodpovědnost za výsledek týmu neleží jen na něm, Mads Pedersen se bude pokoušet o další etapová vítězství. Teď se pomalu připravuje na start nové sezony. Závodit začne koncem února na Kolem Algarve. 

"Začnu v Algarve, protože jednou z důležitých věcí je rovnou vyzkoušet časovku. Neplánuji nic zvláštního. Doufám, že začnu dobře, pak budu mít trochu pauzu a jinak celkem tradiční přípravu na Tour," vysvětluje Geoghegan Hart, který však s Tour moc zkušeností nemá. Jedinou příležitost dostal v roce 2021, rok po vítězství na Giro d'Italia. Tehdy však neuspěl, obsadil až 60. místo a druhou šanci v dresu Ineosu neměl. 

Také proto odešel do Lidl-Trek, kde doufá ve více volnosti a nový impuls. "Těším se, až si obléknu ten dres. Je to pro nová kapitola v mnoha ohledech," dodává.