V závěru uplynulé sezóny a po jejím skončení zaměstnávalo média významně téma ukončení spolupráce s Nairo Quintanou. Poslední dobou je v tomto směru ticho po pěšině. Nairo se nechal před časem slyšet, že určitě bude závodit v nejvyšší lize, ale neřekl, kde. Dosud tak neučinil. A možností je stále méně. 

Tým Arkéa Samsic opustilo dalších osm lidí. Nejcitelnější ztrátou je vedle Quintany odchod Connora Swifta do Ineosu. Z nových posil dosáhli nejlepšího postavení v rámci UCI žebříčku Luca Mozzato z B&B Hotels a Clément Champoussin přicházející z jiného francouzského AG2R Citroën.

Mozzato bude společně s Hugo Hofstetterem a Amaury Capiotem tvořit silné trio do náročných rovinových a severských klasik. Warren Barguil coby velmi dobrý vrchař bude určitě cílit na etapy na nejvýznamnějších etapových závodech a na jednodenní klasiky ardenského typu. Velmi podobný typ jako Barguil je Champoussin, který už má na kontě mj. vyhranou etapu na Vueltě. Jedničkou mezi čistokrevnými sprintery zůstává 32letý Nacer Bouhanni, přestože se mu sezóna 2022 moc nepovedla, zvláště tím, že od konce dubna vůbec nezávodil. O jeho potenciálu by mělo vypovídat 70 kariérních vítězství včetně tří na Giru i na Vueltě.

V minulém roce si cyklisté Arkéa Samsic připsali 12 výher, z toho jediné z úrovně WorldTour, které obstaral Warren Barguil vítěznou etapou na Tirreno-Adriatico. Cennější by sice byly dva vítězné malé etapáky Nairo Quintany v kombinaci s celkovým 6. místem na Tour de France, kdyby mu ovšem UCI výsledky z Tour následně nesmazala kvůli pozitivnímu nálezu na tramadol.

Z porovnání dresů 2022 a 2023 je zřejmé, že změn je minimum. Kromě uvedené změny dodavatele bicyklů jde jen o drobné přidání černé, jednak v lemu zakončení rukávů a jednak v podobě mozaikového vzoru na rukávech a bocích. Kraťasy zůstávají černé, reklamní nápisy partnerů jsou vyvedeny v bílé.

loading...