Rovinaté etapy Tour Down Under zakončila pouze 136 kilometrů dlouhá etapa z Murray Bridge do Port Elliotu. Do dlouhého úniku se dostali Vinicius Rangel (Movistar) a Jackson Medway (Austrálie), kteří sice dostali poměrně dost prostoru, ale na trati moc nebylo o co jet, protože jediná vrchařská prémie nemohla v průběžném pořadí této soutěže nic změnit. Vyhrál ji Rangel před Medwayem, pro poslední dva body si dojel lídr vrchařské soutěže Luke Burns (Austrálie). Dvě rychlostní prémie si Rangel a Medway rozdělili po jedné. 

sprintcyclingagency_0758050_1_2000px.jpg

Peloton vedený sprinterskými celky kontroloval odstup od uprchlíků, kteří byli 12 kilometrů před cílem definitivně dostiženi. Poslední kilometry etapy byly přetahovanou mezi silnými týmy. Závodilo se o poslední levotočivou zatáčku před cílem. Týmy Ineos Grenadiers a Bora-Hansgrohe držely první pozice, zatímco sestavě Jayco AlUla s Calebem Ewanem se vůbec nepodařilo dát dohromady. Vpřed tentokrát nechyběl Biniam Girmay (Intermarché-Wanty), který se vmáčkl do vlaku Bory. 

Bora a Ineos si navzájem rozbíjely sprinterské vláčky, Sam Welsford tedy nebyl přímo za Dannym van Poppelem (oba Bora-Hansgrohe), mezi Nizozemcem a Australanem se totiž držel Elia Viviani (Ineos Grenadiers). Van Poppel rozjel sprint a Viviani mohl začít spurtovat, ale byl už hodně unavený a na Welsfordův sprint nedokázal odpovědět. 

sprintcyclingagency_0758050_1_2000px.jpg

Australan za sebou bez problému udržel Girmaye a Larse Bovena (Alpecin-Deceuninck). "Nemám slov. Celý týden jsme jezdili tak, jak jsme očekávali, a dnes jsme byli trochu pod tlakem, ale zase jsme jeli velmi dobře. Byl to rychlý dojezd a nevím přesně, jak se to všechno stalo, ale měl jsem dobrý výjezd ze zatáčky. Nebyl jsem přímo na Dannyho zadním kole, ale on to do té chvíle věděl a já jen využil kluky mezi námi pro rozjetí sprintu," popisuje poslední okamžiky závodu. "Tohle vítězství je prostě úžasné, je to pro nás perfektní začátek roku. Je pro mě také opravdu výjimečné, že jsem přišel do nového týmu a hned jsem dostal takovou podporu. Nakonec je toto vítězství odměnou za tvrdou práci, kterou kluci celý týden odváděli."

Dopředu se tentokrát tlačili hned dva Češi a Pavel Bittner (DSM-Firmenich Post NL) s Mathiasem Vackem (Lidl-Trek) obsadili jedenácté a dvanácté místo v cíli. Bittner měl opět za škol rozjet spurt Emilsovi Liepinšovi, ale lotyšský mistr ztratil s Bittnerem kontakt a český cyklista proto spurtoval sám. 

Lídrem celkového pořadí zůstal Isaac Del Toro (UAE Emirates) o jedinou vteřinu před Girmayem, ale na ostatní favority celkového pořadí má stále k dobru 11 sekund, které se mu budou hodit v následujících dvou etapách, které končí na vrcholech kopců Willunga a Mount Lofty. Ty rozhodnou o celkovém vítězi Tour Down Under.