Evenepoel se podle informací Raymonda Kerckhoffse, novináře webu Wielerflits, nakonec stane členem spojeného týmu. Naopak informace francouzského deníku l'Equipe, který tvrdí, že dohoda Evenepoela s Ineos Grenadiers je na spadnutí, jsou nejspíš nepravdivé.

Podle Kerckhoffse by Wout van Aert, lídr Jumbo-Visma pro jednorázové závody, rád uvítal především Yvese Lampaerta. Zkušený Belgičan patří k nejlepším domestikům na dlážděných klasikách a po vynuceném konci kariéry Nathana Van Hooydoncka by byl jeho přestup do Jumbo-Visma (pod novým názvem) důležitým posílením klasikářské sestavy. 

20230702TDF1009-A.S.O._Charly_Lopez.jpg

Vedení nizozemského týmu počítá s Evenepoelem, Lampaertem a dalšími čtyřmi závodníky, ale zatím není jasné, kdo tito další jezdci jsou. Pokud by opravdu přišlo šest jezdců, někteří jezdci Jumbo-Visma, kteří mají platné smlouvy na příští rok, by museli předčasně odejít. Jumbo totiž má v kádru 26 jezdců a maximum je 30 cyklistů, takže dva přebývají. 

Roglič je blízko dohodě s Bora-Hansgrohe 

Primož Roglič by se měl v nejbližší době stát závodníkem týmu Bora-Hansgrohe na minimálně další dva roky. Odchod slovinského cyklisty z Jumbo-Visma je jistý, ale stále spekuluje o tom, kam v příští sezóně zamíří. Nejdříve se mluvilo hlavně o Ineos Grenadiers, ale nakonec to nejspíš bude Bora-Hansgrohe. 

Tvrdí to Daniel Benson, šéfredaktor globalcyclingnetwork.com. Podle Bensona Roglič ještě nepodepsal smlouvu, ale vše nasvědčuje tomu, že se stane jezdcem německého týmu. Podle zdrojů ze strany Rogliče i týmu je třeba dořešit drobné detaily, přičemž by se vše mělo dohodnout v nejbližší době.

20230829VUE02014-UNIPUBLIC___SPRINT_CYCLING_AGENCY-2.jpg

Roglič by se měl stát lídrem Bory pro Tour de France 2024. Vítěz Giro d'Italia byl údajně minulý týden v Red Bull Athletic Performance Centre v Rakousku, kde jednal s vedením Bora-Hansgrohe. Jumbo-Visma po Boře chce 3 milion eur za přestup a sám Roglič požaduje minimálně 5,5 milionu eur ročně. Podle Bensona Roglič stále jedná o tom, kolik personálu a jezdců si může přivést s sebou. Spekulovalo se o Janu Tratnikovi, ale ten uvedl, že příští rok zůstane v Jumbo-Visma. 

UCI nenabídne 18. licenci WorldTour nikomu novému 

Na zvěsti o spojení týmů Soudal Quick-Step a Jumbo-Visma už zareagovala i Mezinárodní cyklistická unie. Vydala tiskovou zprávu, ve které uvádí, že v příštím roce bude v případě spojení dvou týmů pouze 17 celků s licencí WorldTour. Zbylou licenci nebude udělovat žádnému novému zájemci. Už minulý týden se ozval celek Uno-X, že by o tuto licenci měl zájem, ale UCI dalo jasně najevo, že z toho nic nebude.