Domenico Pozzovivo nemohl najít nové angažmá po zániku stáje Qhubeka. Vítěz etapy na Giro d'Italia ovšem nebyl připraven ukončit svou dlouhou kariéru a celou zimu pilně trénoval. Dokonce se sám vydal na soustředění na Kanárské ostrovy a doufal, že se mezi profesionálními týmy najde zájemce. A podařilo se, belgický celek Intermarché - Wanty Gobert mimořádně zkušený cyklista zaujal.

Bývalý vítěz Okolo Trentina se v roce 2020 vrátil do pelotonu po několikaměsíční pauze, způsobené nehodou na tréninku, při níž utrpěl několik zlomenin. Přesto dokončil Giro d'Italia na 11. místě a loni skončil 6. na Okolo Švýcarska. Pozzovivo je v dobré fyzické kondici a okamžitě po oficiálním oznámení začal závodit v dresu Intermarché - Wanty Gobert na Kolem Andalusie.

"Možnost závodit za Intermarché - Wanty Gobert je pro mě velmi cenná. Po nehodě lékaři pochybovali, zda budu moci ještě někdy jezdit na kole. Žene mě silná touha přiblížit se úrovni, na které jsem závodil dříve. Miluji výzvy a chci dokázat, že i ve své druhé kariéře jsem schopen dojet v první desítce Grand Tour," říká muž, který dokončil Giro d'Italia v první desítce celkem pětkrát a jednou to dokázal i na Vueltě.

"Letos v zimě jsem nepřestal trénovat. Jsem spokojený se svou současnou formou. Moji noví týmoví kolegové už v minulých týdnech předvedli fantastické výkony, takže mám motivaci jim tento týden pomoci. Pro mě samotného to bude dobrý test, během kterého se dozvím více o své kondici. Těším se, až poznám své nové týmové kolegy a personál, naštěstí se mohu spolehnout na své zkušenosti a rychle se přizpůsobit novému prostředí. Chci poděkovat Intermarché - Wanty Gobert za tuto příležitost. Těším se, až jim ukážu, že se rozhodli správně."

Pozzovivo dokáže uspět v nejtěžších závodech, ačkoliv moc často nevítězí. Ale pro Intermarché jsou cenné i body do světového žebříčku a nějaké by získat měl. Navíc může pomáhat například Janu Hirtovi, Louisi Meintjesovi a Reinu Taaramaemu a naopak. Belgický tým nemá mnoho ryzích vrchařů v sestavě, takže Pozzovivo bude hodně platný.

"Příchod Domenica Pozzoviva nám otevře mnoho dveří, protože je solidní posilou pro Grand Tours. Domenico má velké ambice, takže jsem rád, že díky němu a Louisi Meintjesovi můžeme usilovat o umístění v první desítce na všech třech Grand Tours. Na poslední Vueltě jsme si vyzkoušeli, jak důležitý je lídr na celkové pořadí pro celý tým. A navíc naši mladí jezdci budou těžit z jeho zkušeností a učit se od něj profesionalitě. Také naši italští partneři jsou z příchodu Domenica nadšeni. Na Itálii máme dobré vzpomínky díky našim jezdcům i sponzorům. Doufejme, že Domenico zazáří na sicilských silnicích, v Abruzzu i ve zbytku země během Giro d'Italia, které je pro našeho partnera Vini Zabù velmi důležité," přidává sportovní ředitel Aike Visbeek pohled týmu.