Pořadatelé novinku oznámili prostřednictvím videa na sociálních sítích. Pogačara na videu vyzvedává řidič Giro d'Italia na letišti, Slovinec nasedá do auta a do kamery říká "Andiamo", tedy italsky jedeme.

Pogačar dříve už několikrát řekl, že by s jednou na Giro d'Italia rád podíval a závod vyhrál, ale je překvapení, že to bude už v roce 2024.  Závod se koná od 4. do 26. května, ale jaký bude Slovincův další závodní program, není vůbec jasné. Může se objevit na Tour de France, ale také nemusí, důležité totiž bude ideálně se připravit i na zářijové mistrovství světa v Curychu, kde by měl být největším favoritem.  

Pětadvacetiletý Pogačar na jaře příštího roku plánuje převážně italský závodní program. Začne sice v Portugalsku na Figueira Champions Classic (10. února) a Kolem Algarve (14. až 18. února) a měl by s vrátit na start jednorázovky Strade Bianche, kterou vyhrál v roce 2022 a etapáku Tirreno-Adriatico, kde triumfoval v letech 2021 a 2022. A s velkou pravděpodobností se chystá také na monument Milán - Sanremo, kde v posledních dvou letech útočil na Poggiu a obsadil páté a čtvrté místo.