Sice se nezávodí, ale na budoucnost se musí myslet neustále. Ineos nechce opustit pozici nejlepšího týmu světa pro třítýdenní závody a pracuje na sestavě po příští roky. Nejnovějším úlovkem je podle webu Wielerflits Belgičan Laurens De Plus, který se ve světové konkurenci prosadil v dresu Jumbo - Visma. De Plus loni vyhrál BinckBank Tour a byl důležitou součástí týmu na Tour de France.

Vynikající výkony v horách, silná časovka a celkově stabilní výsledky zaujaly konkurenční Ineos, který pro něj připravil tříletý kontrakt. Že je De Plus na odchodu z nizozemské sestavy naznačuje i změna jeho závodního kalendáře. Místo na Tour de France pojede na Giro d´Italia. De Plus ale okamžitě všechny ujistil, že toto rozhodnutí s ním bylo konzultováno a že na Giru dostane šanci na svůj vlastní výsledek. 

Čtyřiadvacetiletý cyklista omladí kádr Ineosu, který se v současnosti opírá o několik třicátníků, například o Gerainta Thomase (34), Chrise Frooma (35), Michala Kwiatkowského (30), Andreje Amadora (33), Jonathana Castrovieja (30), Rohana Dennise (30) a další.

De Plus byl často k dispozici Primoži Rogličovi v sestavě Jumbo - Visma a měl být klíčovým domestikem na Giru, kde však musel vzdát a v nejlepším světle se ukázal až na Tour. Jeho odchodem by se v Jumbo - Visma uvolnilo jedno důležité místo horského domestika. Zaujmout by ho mohl Nizozemec Sam Oomen. Čtyřiadvacetiletý vrchař končí v Sunwebu, který mu nenabídl novou smlouvu. Sunweb o Oomena sice stojí, ale obě strany se dohodly, že odchod bude pro drobného cyklistu nejlepší řešení. 

Oomen je považován za velký talent nizozemské cyklistiky a v roce 2018 skončil devátý na Giro d´Italia, přesto se očekávané velké výsledky nedostavují. V Jumbo - Visma by mohl dostat nový impuls. Byl by to vlastně návrat domů, protože v letech 2014 a 2015 jezdil za kontinentální Rabobank, který dříve sponzoroval Jumbo - Visma.  

Stejně je na tom Wilco Kelderman. Současný lídr Sunwebu na třítýdenní závody není v německém celku dlouhodobě spokojený. Také on si může hledat nové angažmá. "Máme velké ambice do budoucna a usilujeme o velké úspěchy. Mluvili jsme s oběma jezdci, ale jako tým nejsme přesvědčeni. Rozhodli jsme se, že jim v této fázi nebudeme nabízet smlouvu. To znamená, že přijímáme, že se porozhlédnou jinde,“ stojí ve vyjádření týmu Sunweb.

Kam zamíří Kelderman? Zatím se nic neví. Devětadvacetiletý Nizozemec je vynikající vrchař i časovkář, ale je také velmi často zraněný a nemocný. V roce 2017 skončil čtvrtý na španělské Vueltě, později na stejném závodě skončil desátý a sedmý. Získat dobrou smlouvu by neměl být problém, ale pravděpodobně v roli luxusního domestika.