Vítěz etapy Arnaud Démare si připsal deset vteřin bonifikace, ale také pět vteřin náskoku na cílové pásce. Nejlépe zvládl náročnou cílovou rovinku a mimo etapové vítězství se dostal do hry v celkové klasifikaci. Je z první trojice celkového pořadí rozhodně nejlepším spurterem a teoreticky dneska vítězstvím v etapě může vyhrát i celkovou klasifikaci Okolo Slovenska.

Ve třetí etapě se v závěru tvrdě závodilo, napomohl tomu boční vítr a norský kontinentální tým Uno-X, jehož závodníci byli první, kteří rozjeli terezín. Bohužel na to doplatili především naši jezdci týmu Elkov - Author. V čelní skupině zůstal jen František Sisr a ostatní přijeli s dvouminutovou ztrátou, Honza Bárta spadl na 34. místo.

I když je skladba etap letošního ročníku vyloženě sprinterská, třetí etapa byla krásná, na začátku se zajímavým a fotogenickým prostředím a náročným profilem. Opravdu se Stanislavu Holcovi, veliteli tratě, povedla. 

Překvapuje i divácká kulisa, jak na trati, tak především v cílových dojezdech a to prozatím ve všech městech. Také na hotelích a v restauracích to v těchto dnech cyklistikou žije a o cyklistice se vedou diskuze. Docela by bylo zajímavé, kdyby k účasti na Okolo Slovenska svolil Peter Sagan, bylo by to pro pořadatele organizačně hodně náročné.