Kritérium se jelo nejprve jako kvalifikace, tedy bodovací závod a nejlepších 12 závodníků se postavilo v zápětí na start vylučovacího závodu, kde v každém okruhu vypadl ze závodu poslední na pásce. Kvalifikaci ovládl Martin Boubal a do nejlepší dvanáctky se dostal i Martin Hebík. Velkou početní přesilu zde měli závodníci polského týmu Voster ATS a jezdci CCC Development. Boubal obsadil 6. a Hebík 7. místo.

Etapový závod, jak polský název Malopolski wyscig górski napovídá, se jel v kopcovitém a horském terénu.

V první etapě jsme chtěli útočit na dres nejlepšího sprintera a do této role se vrhl Tomáš Jakoubek. Po první prémii na 20. km se spolu s Polákem Piaskowim odpoutali od pelotonu do samostatného úniku, kde Tomáš vyhrál i druhou a třetí prémii. Zhruba v polovině závodu je dostihla pěti členná skupina a náskok narostl až k 6 minutám. Cíl etapy byl na prudkém stoupání u zámku ve Wieliczce, kde zvítězil Budiak (Wibatech Merx) a Tomáš dokončil na 7. místě. Zaslouženě tak oblékl dres pro nejlepšího sprintera a vedoucího jezdce kategorie U23.

Druhá etapa přichystala na závodníky ještě více hor a také teploty přes 35 stupňů. Celý tým pracoval pro svého teprve 20 letého lídra. V posledních 20 km se ve stoupání peloton nadělil a v čelní 18 členné skupině zůstal Jakoubek s Boubalem. Spurt bohužel ovlivnila překážející motorka pořadatele, ale i tak Tomáš obsadil skvělé 7. a Martin 9. místo. Tomáš i po této etapě udržel oba dva dresy, tedy jak červený pro sprintera, tak modrý pro nejlepšího mladíka. Navíc v celkovém pořadí poskočil na 6. příčku.

Závěrečná etapa s cílem ve výšce 1175 m.n.m. měla rozhodnout o celkovém vítězi závodu, když závodníci do cíle museli zdolat 15 km stoupání. Hned v úvodních kilometrech se do úniku pětičlenné skupiny zapojil i Martin Hebík a bránil tak útok na sprinterský dres. Tato skupina byla dojeta až v cílovém stoupání. Zbytek týmu opět skvěle pracoval pro svého lídra a snažil se mu připravit pozici na závěrečné stoupání. V cílovém stoupání se strhla tvrdá bitva o celkové prvenství v závodu a na čele zůstala pětice závodníků. Tomáš dokončil na 15. místě se ztrátou dvou minut na vítězného Stachowiaka (Voster ATS), který zvítězil celkově. Tento výkon zajistil Tomášovi vítězství v kategorii U23 a udržení celkového 6. místa, tedy bodované pozice do světového žebříčku. Souboj o dres nejlepšího sprintra nakonec Tomáš o jedinný bod prohrál, ale i tak je to pro Tomáše zajisté životní úspěch.