Primož Roglič do Jumbo - Visma (tehdy LottoNL - Jumbo) přestoupil v roce 2016 ze slovinského kontinentálního týmu Adria Mobil. Celou svou profesionální kariéru tedy jezdí v jednom týmu, který díky svým výkonům a výsledkům pomohl posunout mezi nejlepší na světě. Roglič je nejcennějším závodníkem Jumba, vyhrál zde třikrát Vueltu, monument Lutych - Bastogne - Lutych a jeho hodnotu zvedá především reálná šance na celkové vítězství na Tour de France.

Olympijský vítěz v časovce letos vyhrál 13 závodů a v příštích letech se soustředí především na celkové pořadí na třítýdenních závodech. Ještě před dvěma lety měl tým Jumbo - Visma tři lídry na celkové pořadí, kromě Rogliče také Stevena Kruijswijka a Toma Dumoulina. Ale nyní už je favoritem Tour pouze Roglič a jeho hodnota v rámci týmu tím ještě stoupla. Udržet Rogliče pokud možno co nejdéle je pro Jumbo - Visma velmi důležité. Dlouholeté kontrakty jsou v cyklistice stále častější. Rogličův rival Tadej Pogačar má smlozvu až do konce roku 2027. João Almeida má v UAE Emirates smlouvu do roku 2026. Na stejně dlouhou dobu podepsal v Quick-Stepu Remco Evenepoel.   

„Považujeme za výjimečné, že Primož opět prodloužil a celou svou profesionální kariéru jezdí v našem týmu," říká Merijn Zeeman, hlavní sportovní ředitel Jumbo - Visma. „Máme z toho radost a jsme také velmi hrdí. Primož ztělesňuje proměnu našeho týmu v posledních letech. Toto prodloužení smlouvy nám umožňuje vytvářet plány a cíle pro nadcházející roky, ve kterých bude hrát ústřední roli. Je jedním z pilířů týmu."

„S tímto týmem jsem vyrostl," přidává Roglič svůj pohled. „Máme spolu už docela dlouhou historii, na kterou jsem velmi hrdý. V pelotonu WorldTour jsem debutoval v pozdějším věku a možná to vypadalo jednoduše a na nejlepší okamžiky si vzpomene nejrychleji, ale nebylo to vždy snadné. Přesto se věci rychle posunuly kupředu. Nejsem jediný, kdo se na tom podílel. Podařilo se mi to díky spolujezdcům a týmu. Je skvělé být součástí této sestavy i v nadcházejících letech.“

„Moje cíle jsou nezávislé na výsledcích,“ pokračuje Roglič. „Chci se dál rozvíjet jak fyzicky, tak psychicky, jako lídr týmu i jako člověk. Jsem ve správném místě. Uvidíme, na co se zaměříme v příštích letech.“