Válka mezi slovenským svazem a jeho oponenty se nadále vyostřuje. Peter Doležal se již obrátil na právníky, se kterými celou věc řeší. Dokonce tvrdí, že vůbec netuší, proč mu byla činnost pozastavena. Nemá tedy žádnou možnost obhajoby. A jelikož poslední stanovisko svazu uvádí, že "trest byl potvrzen", věc dojde až k soudu.

Doležal je kromě svých aktivit v Boře také členem seskupení Transparentná cyklistika, které je namířené proti současnému vedení slovenské cyklistiky a poměrům v hnutí. Sdružení mimo jiné požaduje okamžité odstoupení současného šéfa SZC Petra Privary. Ten vysvětluje, proč svaz přistoupil k suspendaci Petra Doležala: "Pan Doležal se stal členem SZC v tomto roce. Od té doby již několikrát veřejně vystoupil proti vedení SZC či jiným hrubým způsobem porušil naše stanovy. Jsem zastáncem toho, že se "špinavé" prádlo má vyprat nejdříve ve svazu a až potom donášet věci do médií. Navíc po večerech mi posílá agresivní zprávy, že se na nové cyklistické centrum budu dívat z Leopoldova a podobné věci, to je už ale v osobní rovině," dodává Privara. Pokračuje: "Naše stanovy umožňují mu zastavit činnost nebo ho dokonce ze svazu i vyloučit. Určitě by si to zasloužil. Proč chce být členem organizace, na kterou nadává a plive? Proto jsme ho potrestali a informovali o tom i tým BORA-hansgrohe, se kterým máme výborné vztahy." O této skutečnosti byl Doležal informován doporučeným dopisem.

"Je pro mě těžké se k tomu vyjádřit. Když nesdílím názor s panem Privarou a řeknu svůj názor, tak si myslím, že jsem žádný zákon neporušil. Tedy pokud jsme se nevrátili o 30 let zpátky," uvedl Doležal pro Nový Čas. "Celá věc se řeší beze mě, bez mé přítomnosti, bez práva na obhajobu či odvolání," dodal.

Mariana Dvorščíková hlavní kontrolórkou sportu 

Před nedávnem slovenská vláda jmenovala novou kontrolórku sportu, kterou se stala manželka dalšího svazového oponenta a bývalého slovenského závodníka, mezinárodního rozhodčího UCI a Mistra sportu Milana Dvorščíka. V době výběru kandidátů SZC napsal vládě upozornění, že jde o osobu, která je v přímém konfliktu se Slovenským svazem cyklistiky a že mu "neustále škodí různými způsoby". SZC zpochybnil nestrannost Marianny Dvorščíkové. Ta v civilním zaměstnání pracuje jako přednostka Městského úřadu ve Svatém Juru.