20240721TDF1113-A.S.O._Charly_Lopez.jpg

Wout van Aert

Zatímco některé hvězdy už oficiálně oznámily svůj závodní program, jiné stále vyčkávají. Nejvíce sdílný je Wout van Aert, který se po Tour de France a Olympijských hrách nezastaví, protože po krátkém odpočinku se postaví na start Vuelty, kde by měl dostat volnost útočit na etapy v únicích, časovce i hromadných dojezdech. Také je to pro něj příležitost ideálně s připravit na světový šampionát ve Švýcarsku, kde chce jet individuální časovku i závod s hromadným startem. Ale to stále není všechno, podruhé se totiž vypraví i na gravelový světový šampionát. Loni v Itálii ho zastavily technické problémy, letos v Belgii chce vyhrát a rozhodně bude patřit k favoritům. 

17. 8. - 8. 9. Vuelta

22. 9. MS v Curychu - časovka 

29. 9. MS v Curychu - silniční závod

6. 10. MS v gravelu

remco-evenepoel-2-tim-de-waele-getty-images-jpg-1720981973.jpeg

Remco Evenepoel 

Olympijský vítěz zatím slaví své dvě zlaté medaile z Paříže, ale rychle se blíží další vrchol sezóny - světový šampionát. Ve Švýcarsku bude obhajovat duhový trikot v časovce a je jedním ze dvou největších favoritů silničního závodu s hromadným startem. Podle Patricka Lefevera, šéfa týmu Soudal Quick-Step, by se Evenepoel měl na světový šampionát připravit na etapovém závodě Okolo Británie. Zda se po šampionátu vydá i na italské klasiky a monument Okolo Lombardie zatím není jasné.

3. - 8. 9. Okolo Británie

22. 9. MS v Curychu - časovka 

29. 9. MS v Curychu - silniční závod

20240706TDF0055-A.S.O._Billy_Ceusters.jpg

Tadej Pogačar 

Podzimní závodní program nejlepšího cyklisty světa není tajný, Pogačar po Tour de France potvrdil svůj dlouhodobý plán, který už se skládá pouze z jednorázových závodů. Těch totiž letos jel an svůj vkus poměrně málo, před sezónou Grand Tours stihl pouze Strade Bianche (1.), Milán-Sanremo (3.) a Lutych-Bastogne-Lutych (1.). Na podzim nejdříve vyrazí do Kanady, na GP Québec a GP Montréal, ale nejdůležitější bude světový šampionát v Curychu, kde bude útočit na trojkorunu (Giro - Tour - MS), první po 37 letech.

Vynechat však nemůže ani své oblíbené italské klasiky, takže pojede Tra Valli Varesine, Giro dell'Emilia (jeden z mála závodů, který ještě nevyhrál) a pokusí se o čtvrté vítězství v řadě na Lombardii. 

13. 9. Grand Prix Cycliste de Québec

15. 9. Grand Prix Cycliste de Montréal

29. 9. MS v Curychu - silniční závod

5. 10. Giro dell'Emilia

8. 10. Tre Valli Varesine

12. 10. Okolo Lombardie

20240707TDF1074-A.S.O._Charly_Lopez.jpg

Mathieu van der Poel 

Mistr světa se po nepovedené Tour de France a olympiádě nesvěřil se svými dalšími plány, v Paříži pouze řekl, že si nyní potřebuje odpočinout, takže na Vueltě nejspíš nepojede a jeho asi jediným důležitým závodem v kalendáři je světový šampionát v Curychu. Před šampionátem by však nejspíš měl ještě něco objet, protože toho letos moc neodzávodil, má pouze 29 závodních dní. 

29. 9. MS v Curychu - silniční závod

20240710TDF0087-A.S.O._Billy_Ceusters.jpg

Jonas Vingegaard

Nejasno je také v případě Jonase Vingegaarda. Dán po skočení Tour de France řekl, že je hodně unavený, ale letos se závoděním ještě neskončil. Vueltu vynechá, letos ji v plánu neměl, protože manželka Trine bude v době konání španělské Grand Tour rodit. Mads Pedersen se prý snaží svého krajana namotivovat k účasti na světovém šampionátu, který bude letos více pro vrchaře. Vingegaard jel jednorázový závod naposledy v roce 2022, když objel monument Okolo Lombardie. Zatím není jisté, zda se na světový šampionát vydá, v elitní kategorii dokonce ještě nikdy nereprezentoval, mistrovství jel naposledy v roce 2018 v kategorie U23. 

Závodit by měl na Okolo Polska, kde před pěti lety vyhráls svůj první profesionální závod.

12. - 18. 8. Okolo Polska

20240701TDF0025-A.S.O._Billy_Ceusters.jpg

Primož Roglič

Slovinský cyklista nemohl kvůli zranění z Tour de France dlouho trénovat a šance, že by se před Vueltou dostal do své nejlepší formy je malá. Roglič figuruje v předběžné startovní listině pro Clasicu San Sebastian i Vueltu, ale zda se opravdu postaví na start těchto závodů se teprve uvidí. V San Sebastianu se závodí už v sobotu. 

10. 8. Clasica San Sebastian

17. 8. - 8. 9. Vuelta