Český svaz cyklistiky v tomto svém zápise z jednání Prezidia uvedl:

4) Vzhledem k termínové kolizi EH Minsk (dráhové disciplíny) a MČR+SR silnice Trnava souhlasí Prezídium ČSC s požadavkem silniční komise na přeložení kategorií žen a juniorek k MČR mládeže Jeseník, které se uskuteční o týden později oproti plánovanému termínu... ...Ředitel sekretariátu vyzve Slovenský svaz cyklistiky k aktualizaci (přípravě dodatku) stávající smlouvy mezi ČSC a SZC.

Chápeme, že české ženy jsou především cyklistky Dukly Praha a tak také (nebo především) dráhařky. A evropská federace jim na termín národních šampionátů vložila nějaké nové hry (dráhové) a tak silniční komise požádala o vyjmutí žen a juniorek z Mistrovství republiky v Trnavě a vložení těchto kategorií k závodům mládeže v Jeseníkách.

Jestli je to pro ženy a juniorky dobře, o tom se dá velice pochybovat. Především z marketingového hlediska, zájmu médií a propagace ženské cyklistiky u nás, je to velice diskutabilní.

Ženy svůj mistrovský závod pojedou na akci se žáky a kadety. Třeba ony přitáhnou mediální zájem i těmto kategoriím, ale o tom se dá snadno pochybovat. Ženy se potřebují především u nás doma "sklouznout" s větší akcí, se zájmem médií o muže, o profesionály. A tento krok silniční komise a prezidia ČSC (ještě starým prezidiem - před lednovou konferencí) jim rozhodně nepomůže. 

Foto Josef Vaishar