V polském kraji Mazowsze se konaly dva závody kategorie 1.2 UCI a dospělému týmu se v obou dařilo velmi dobře. První závod se jel již v pátek a do hlavního úniku se zapojil Richard Holec. I když byla uniknuvší skupina přibližně 3 km před cílem dostižena, dokázal Richard Holec vybojovat 11. místo a slušně si vedl i mladík Marek Jelínek na 26. místě. V závěrečných kilometrech došlo k pádu, ve kterém byli postiženi i tři Prostějováci. Ondřej Petr bohužel i s lehčím zraněním hlavy.

Sobotním GP Wyszków byly modro žluté barvy opět vidět v úniku dne. Ve čtyřčlenné skupině, která strávila většinu závodu před pelotonem a vypracovala si až sedmiminutový náskok šlapal Wojciech Pszczolarski. Také tato skupina byla dostižena až těsně před cílem. Ve spurtu celého pelotonu si dobře počínal Richard Holec, který obsadil 9. místo a připsal tak sobě a týmu první letošní body do rankingu UCI. Spurt zvládl výborně i Marek Jelínek a obsadil 12. místo. Mezi jezdci do 23 let mu patřilo místo 2.

Závody v Mazowsku mám rád a dá se říci, že nám svým charakterem i vyhovují. Richard Holec ukazuje, že jeho kondice má vzestupnou trajektorii a věřím, že letos ještě dobré výsledky udělá. Mám radost také z výkonů mladého Marka Jelínka. Celý tým však pracoval velmi dobře a ukázal velmi solidní výkonnost. Do Mazowska se letos ještě vrátíme na další závody a věřím, že se nám podaří další dobré výsledky.“ Vrací k víkendu Michal Mráček

Vybraná skupina juniorů a kadetů odcestovala do Plzně, kde se konaly mezinárodní závody GP West Bohemia. V sobotu se jelo kritérium na legendární plzeňské Lopatárně. V juniorech si pro solidní výsledek 8. místo dojel Matyáš Koblížek. Mezi kadety vybojoval Filip Novák místo 13.

V neděli závodní víkend v Plzni vrcholil silničním závodem, který byl součástí kalendáře UCI a tak přilákal silnou mezinárodní konkurenci. Zde se však prostějovským na čelní příčky prosadit nepodařilo. V kadetech Filip Novák obsadil 22. pozici, mezi juniory byl ve výsledkové listině nejvýše z prostějovských cyklistů Matyáš Koblížek na 36. místě.

Druhá skupina mládeže se představila při Slovenském poháru, který měl na programu v sobotu kritérium v Dudincích a v neděli silniční závod v Krupině. Skvěle si vedly zejména juniorky, kterým sice v sobotu pódium těsně uniklo, avšak v neděli si Eliška Grulichová připsala vítězství a Patricie Müllerová obsadila bronzový stupínek. V juniorech ještě obsadil 9. místo Ondřej Mazel a mezi muži 10. místem uzavíral top ten Marek Dolníček.

Eliška Grulichová si svým výkonem na Slovensku řekla o zařazení do národního týmu pro závod Nations Cupu ve Francii. Jsem rád, že je po hrozivém pádu na jarním soustředění opět ve formě. Musím pochválit taky Patricii Müllerovou. Její výkonnost na silnici je taky výborná. Kluci se ještě trochu hledají, ale třeba forma Matyáše Koblížka nabrala po zdravotních peripetiích s kolenem taky správný směr.“ Komentuje víkendové počínání svých svěřenců Martin Cetkovský.