První etapou, časovkou jednotlivců, zahájila dnes tříetapová RBB Tour. Jelo se na 8 km trati se startem a cílem v Číměři. Trať byla jen mírně zvlněná, cyklisté v jejím průběhu nastoupali kolem 65 výškových metrů.

Na start se postavilo 76 závodníků v naprosté většině z České republiky. S nimi se rozhodli soupeřit cyklisté z nizozemského klubového celku Van Uitert – De Jonge Renn a Poláci také z klubového WMKS Olsztyn.

Z české špičky chyběl pouze Elkov - Kasper, který v šesti lidech závodí v Polsku a dva jeho členové jedou Závod Míru do 23 let, a Tufo Pardus Prostějov, jenž také jede na Tour of Malopolska. Naopak třetí český tým, který závodí aktuálně v Polsku, Topforex ATT Investments, má na soupisce tolik lidí, že stačí obsadit oba závody.

Vítězství v jednotlivcích z posledního ročníku 2019 obhajuje Martin Boubal, tentokrát ovšem v týmu Hello CTW, v týmech Favorit Brno.

Kromě jmenovaných je tu i Sparta a Dukla Praha, CK Příbram, ČEZ Tábor a další týmy.

V časovce si vedl nejlépe Michael Boroš z ČEZ Cyklo Team Tábor, který trať zvládl průměrem 46,5 km/hod. Druhý skončil se ztrátou pouhé sekundy Nicolas Pietrula z Dukly Praha a třetí Michal Rotter z Favoritu Brno (+0:04), který se tím dostal do čela klasifikace závodníků do 23 let.

V týmech vede po časovce Dukla Praha před Favoritem Brno (+0:13) a Van Uitert (+0:44).

Výsledky.