Letos si Nairo Quintana nevybral ten nejlepší cíl. Třicetiletý vrchař je sice vítězem Giro d´Italia 2014, ale od loňského roku jezdí za francouzský tým Arkéa - Samsic a nemá jistotu startu na všech závodech WorldTour. Quintana odešel do Arkéy jako lídr na celkové pořadí s cílem uspět na Tour de France, ale to se mu opět nepodařilo a proto zvažuje start na Giru. 

Jenže letos jsou divoké karty velmi nedostupným zbožím. Pořadatelé mají k dispozici pouze dvě pozvánky. Týmů WorldTour s jistotou startu je totiž 19 a pozvat musejí i nejlepší druhodivizní tým loňské sezóny, belgickou sestavu Alpecin - Fenix. Zbývají dvě pozvánky, o které má zájem hned několik týmů. Jednu už by měl mít zajištěnou ruský tým Gazprom - RusVelo s Romanem Kreuzigerem a Ilnurem Zakarinem v čele. Gazprom - RusVelo za start na Giru velmi pravděpodobně zaplatí. To je u Italů poměrně běžná praxe.

Zbývá jedna divoká karta, o kterou usilují italské týmy Androni Giocattoli - Sidermec, Bardiani - CSF - Faizanè, EOLO - Kometa a Vini Zabù - Brado - KTM. Nepozvat ani jediný italský tým se zdá být extrémně nereálné. Vedení týmu EOLO - Kometa navíc tvrdí, že s účastí počítá. Alberto Contador a Ivan Basso kvůli tomu změnili licenci na italskou a do týmu přišlo hned několik italských cyklistů.      

„Nevím přesně, jaké jsou podmínky, ale divoká karta nás zajímá," říká Quintana o účasti na Giru. „Návrat na Giro by byl fantastický. V minulosti se mi tam dařilo. Jsem si jistý, že letos pojedu Tour de France, ale Giro je také možnost." Z toho je zřejmé, že účast týmu Arkéa - Samsic je nereálná a Quintana se bude muset smířit se startem jen na Tour. „Mám zájem! Tým uvažuje o Giru, ale pořadatelé závodu ještě nejsou rozhodnuti,“ dodává. 

Quintana ale nemá problém jen s pozvánkou, ale také se zdravím. Stále se zotavuje ze zranění kolena, které si způsobil před startem loňské Tour de France. Kvůli problémům s kolenem neuspěl v celkovém pořadí Tour a skončil až sedmnáctý. A nevyhrál ani etapu. Podle týmových kolegů pravděpodobně nebude schopen závodit až do dubna. V takovém případě by se asi ani nestihl ideálně připravit na Giro. A bude muset vynechat závody, které loni vyhrál. 

Quintana se po přestupu do Francie představil vítězstvími na Okolo Provence, Tour des Alpes Maritimes et du Var a vyhrál také nejtěžší etapu Paříž - Nice s cílem na La Colmiane. Po návratu závodní sezóny dojel třetí na Tour de l´Ain za Primožem Rogličem a Eganem Bernalem, ale kvůli problémům s kolenem vzdal Critérium du Dauphiné a od skončení Tour nezávodil.