Nairo Quintana se v druhodivizním týmu Arkéa - Samsic okamžitě chytil a začal vítězit. Nejdříve vyhrál Tour de la Provence a následně i Tour du Var. Vítěznou šňůru po francouzských etapácích se pokusil prodloužit i na Paříž - Nice, ale problémy ve větrných a rovinatých etapách mu zabránily vyhrát i zde, ačkoliv byl v dojezdu na La Colmiane opět nejlepší a dokázal, že je nejlepším vrchařem začátku sezóny. 

Quintana zůstane ve Francii i v přípravě před Tour de France. Nyní je doma v Kolumbii, ale po přesunu do Evropy bude závodit jen ve Francii. Podobně jako Primož Roglič.S týmem jsme naplánovali odlet do Evropy na polovinu července. Potom začneme prvním závodem Tour de l´Ain , další bude Critérium du Dauphiné. Pak budu pokračovat v obvyklé přípravě, abych byl na Tour de France co nejlepší. Tyto závody jsme si před Tour vybrali i původně," vysvětluje Quintana. 

Stejný program bude mít i Primož Roglič a dá se předpokládat, že i více velkých favoritů Tour de Francem, protože v odložené sezóně není možné si moc vybírat. Roglič považuje Quintanu za jednoho z velkých soupeřů, největším favoritem je podle Slovince Egan Bernal, ale Quintana může být nebezpečný.  

„Začátkem roku byl v dobré kondici. Ale všichni jsou kandidáty na titul a začínáme od nuly. Nairo ve svém novém týmu začíná nanovo a má novou motivaci. Všichni se musíme snažit získávat vteřiny etapu po etapě," řík Roglič v rozhovoru pro El Tiempo. 

Quintanu za favorita Tour považuje také Alberto Contador: „Moc lidí se neodváží vsadit na Quintanu, ale to, co ukázal v této sezóně, je působivé. Dominoval v kopcích, nikdo na něj neměl. Ano, stále může vyhrát Tour de France."

Sám Quintana se nyní soustředí na Tour, ale už má představu o svých plánech i po skončení první Grand Tour roku. „Po Tour de France budu závodit v Ardenách. Doufám, že sezóna skončí tím nejlepším možným způsobem a že v příštím roce budeme závodit už normálně."

Zkušený Kolumbijec nedokáže předpovědět, jak budou závody po tak dlouhé a neplánované pauze probíhat. Opravdu nevíme, v jaké formě dorazíme, výsledky mohou být překvapivé. Ne každý z nás trénuje stejnou dobu a stejným způsobem. Máme méně času na přípravu, závody jako Tour jsou velmi dlouhé a nevíme, jak bude naše tělo reagovat v posledním týdnu závodu.“