„V letošním roce ukazujeme široké veřejnosti prostřednictvím několika ambasadorů z řad reprezentantů v krátkých videích zajímavé rady a tipy, jak objevovat kouzlo cyklistiky, jak se v jednotlivých disciplínách zlepšovat, i jak se naučit něco nového,“ prozrazuje prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek.

Zmíněnými ambasadory jsou silniční cyklista Petr Kelemen (v úvodní fotografii), bikerka Simona Spěšná a zástupce Freestyle BMX Tomáš Beran.

Petr Kelemen fanouškům prozradí, jak správně trénovat vytrvalost nebo intervaly, jak optimálně držet řídítka, jak trénují cyklisté v posilovně nebo jaké doplňky stravy nejčastěji používají.

Simona Spěšná zase předvede, jak správně na horském kole skákat překážky v lese, jak si počínat ve sjezdu nebo jak projíždět klopené zatáčky.

No a Tomáš Beran ukáže pár zajímavých triků v bike parku a zároveň poskytne návod, jak je provádět. Takže se díky němu můžete naučit třeba barspin nebo otočku o 180 stupňů.

Kampaň probíhá zejména na sociálních sítích, kde budou moci zájemci postupně během srpna a září zhlédnout všechna videa. Ta budou dostupná také na webu kampaně www.radost.bike.