Cyklisté Elkovu Kasper mají v tomto týdnu nabitý závodní program. Zatímco šest jezdců závodí na etapovém závodě Tour de Normandie, Jakub Ťoupalík, Michael Boroš, Filip Řeha a Tomáš Obdržálek mají za sebou první ze tří silničních jednorázovek. Po návratu do České republiky se jezdci v sobotu představí na Trofeo CINELLI - VC Hlohovce 2022 a týden zakončí tradičním otvírákem českého ŠKODA CUPu Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš. Část trasy si už v úterý Řeha s Obdržálkem vyzkoušeli při republikovém šampionátu ve virtuální cyklistice.

Závod ve Slovinsku byl hodně technický a kopcovitý. Mým úkolem bylo útočit a odjet v některém z úniků. Už od samého začátku nastupovala celá řada jezdců a do kratších úniků se nakonec podařilo dostat všem čtyřem klukům z našeho týmu. Já sám jsem byl v úniku hned třikrát,“ sdělil k týmové taktice a průběhu závodu Filip Řeha. 

Společně s devíti cyklisty si Řehova skupina vypracovala náskok dvou a půl minuty, který držela až na cílové městské okruhy s prudkým stoupáním o 100 výškových metrů. „Při nájezdu do druhého ze čtyř okruhů jeden z jezdců nastoupil a naše skupina se rozdrobila. Já jsem jel na 6. pozici, ale čelo se mi začalo vzdalovat. V závěru jsem na to už neměl a zezadu mě stahovala skupinka, na jejímž konci jsem projel cílem. Mrzí mě, že jsem se propadl na 11. místo. Nejlepší desítka a první UCI body byly opravdu blízko a mohlo to klapnout. O místo za mnou pak dokončil Michael Boroš, kterému se v závěru jelo dobře, a ujel z pelotonu, který se nadělil na malé skupiny,“ doplnil Filip Řeha.